קיבלתם מהעבודה תווי קנייה לחגים? אל תהיו פראיירים – המקום הכי חסכוני להשתמש בהם הוא בסופר, כדי להימנע מרשימת ההגבלות האינסופית
תווי הקנייה ("רב תו", "תו הזהב" ודומיהם) היו בעבר מתנה חביבה ושימושית שקיבלנו, חלקנו, ממקומות העבודה. בשנים האחרונות, הם עדיין מתנה חביבה – אבל החלק של "השימושית" קצת השתבש. כדי להצליח להשתמש בהם נכון, צריך להכין זכוכית מגדלת, מחשבון מתמטי ועורך דין צמוד, בגלל כל התנאים וההגבלות.
את העובדה שהתווים הללו שווים רק 90 אחוז מערכם בסופרים הזולים כולם כבר יודעים. אבל אולי לא שמתם לב שרשימת ההגבלות הנוספות רק הולכת ומתארכת משנה לשנה: אין כפל מבצעים ברוב החנויות, אי אפשר לקנות בגדים מקולקציות מסויימות, אפשר להשתמש בתלוש רק עד סכום מסוים, רק במחלקות ספציפיות, ועוד שלל הגבלות שונות ומשונות.
המשמעות: אם אתם קונים באמצעות תווי הקניות האלו בכל חנות כמעט שהיא לא הסופר – יוצא שאתם משלמים מחיר יקר יותר מאשר אם הייתם קונים את המוצר המקביל בצורה אחרת. (למשל אם הייתם קונים מוצר מקביל בחנות זולה יותר, ולא דווקא בזו היקרה שמופיעה על גבי התלוש שלכם. או אם הייתם קונים את הבגד שאתם רוצים במחיר סוף עונה, במקום במחיר המלא שלו).
מה הפתרון? להשתמש בתווים הללו אך ורק בסופרים. אפילו אם תקנו בסופר הזול יותר, כלומר רק ב-90 אחוז מערכם של התווים, עדיין תצאו בדרך כלל כשידכם על העליונה, מאשר אם תלכו לקנות במחיר מלא מוצר כזה או אחר באחת החנויות שעל התו.
הפתרון הכי טוב הוא כמובן לקנות בסופרים היקרים יותר (כלומר שופרסל שלי ומגה בעיר) – אלא שאז אתם צריכים להקפיד לקנות רק מוצרים במחיר מפוקח, או כאלה שאתם יודעים שיש עליהם כרגע מבצעים, ולכן המחיר שלהם משתלם גם בסופר היקר.
נכון שזה נשמע מאוד משעמם לקנות לחם וגבינה בסופר עם תלושי שי לחגים. כבר שמעתי הרבה פעמים את המשפט "אני רוצה להשתמש בתווים הללו כדי להתפנק קצת" – שזה בסדר גמור (בהנחה שאתם לא בחובות), אבל אין שום סיבה להפסיד כסף מיותר על הפינוק הזה.
קיבלתם 300 שקל בתווים? יופי, עכשיו קחו את 300 השקלים האמיתיים שתכננתם להוציא בסופר בשבוע הקרוב, ותפנקו את עצמכם עם קניית בגדים במבצע במחירי סוף עונה, או מכשיר חשמלי כזה או אחר שיעלה לכם בזול כי קניתם אותו באינטרנט. את 300 השקלים לסופר, תשלימו בעזרת התווים שקיבלתם. הכסף הוא אותו כסף (או לכל היותר 10 אחוז פחות), אבל בצד של הכסף "האמיתי" אתם מרוויחים, כי אתם קונים במחיר יותר שווה.
ואולי להשתמש בהם ברשתות כמו הוםסנטר?
הבעיה עם הום סנטר היא שגם שם יש מגבלות לשימוש בתווים, שלא לדבר על העובדה שהום סנטר מאוד יקרים לטעמי, במוצרים שלא נמצאים במבצע. אז אם יודעים על מוצר ספציפי שצריך, ושנמכר שם במחיר סביר (למרות שהוא לא במבצע) זה אפשרי. אבל זה לא קורה לי הרבה…
זו הזדמנות טובה לעשות כבוד למקומות שלא מגבילים בצורה לא הגיונית את התווים.
1. כפי שצוין מעליי – הום סנטר. מותר להשתמש עם התווים עם כמה מגבלות מעיקות – לא שטיחים ומשהו בסגנון, אלקטרוניקה עד סכום מסוים, אבל אפשר כפל מבצעים. התשובה של אור נכונה מהבחינה שהמחירים שלהם יקרים בטירוף במוצרים שלא במבצע, אבל עבור מוצרים שבמבצע או דברים פשוטים לבית שבדקנו שמחירם דומה במקומות אחרים זה פתרון מצוין.
2. אופציה יותר מוצלחת – המשביר לצרכן. השימוש כמעט לא מוגבל בכלל, יש כפל מבצעים – אפשר לקנות עם התווים מוצרים שבמבצע, וזה תופס כמעט לכל המחלקות. שימושי מאוד עבור הלבשה תחתונה שבמבצע, קוסמטיקה (שבמבצע!), מוצרים לבית וכד'. הסייג הכמעט יחיד זה שזה מבטל את הנחות המועדון שלהם, אבל למי שיש חברות במועדון שלהם זה זמן טוב להציע לבטלו….
3. בגדים – גולף. רשת קצת מוזרה עם מחירים לא זולים, אך כמעט כל פעם שקניתי בה גיליתי בקופה שיש מבצע שלא צוין בשום מקום, ויחד עם המבצעים אף פעם שום דבר לא עלה לי שם את המחיר המלא שמצויין עליו. הרשת מאפשרת שימוש בתווים שלא מבטל את המבצעים וזה פלוס גדול לדעתי עבורה.
4. רנואר – הבגדים שלהם לרוב לא לטעמי, אבל הם מאפשרים שימוש בתווים גם על מבצע, ולפעמים יש להם יציאות ממש שוות. עם ההנחות והתווים זה יוצא מאוד שווה.
5. מגה ספורט עודפים – בעקרון מצוין בקופה שהתו שווה 90% מערכו (או 95%, לא זוכרת), אבל כשהייתי שם ושאלתי לפני (לא ראיתי את השלט) אמרו לי ששווה 100% ועמדו במילה שלהם.
הערה חשובה – תמיד מומלץ לשאול בקופה לפני לגבי השימוש של התווים עם מבצעים, הרשתות הנ"ל לא מאכזבות אותי כבר כ-3 שנים למעט הסייגים הקטנים שציינתי, אבל תמיד כדאי לוודא ליתר בטחון. אופציה נוספת היא לחכות לחשבון ולשלם בנונשלנטיות עם התווים (מניסיון עם הרשתות הנ"ל זה בסדר גמור וזו לא "טעות" של הקופאי), אבל לזכור שאם מבטלים את ההנחות לנו בגלל השימוש בתווים זה לא שווה את זה ולוותר *לגמרי* על הקנייה.
דבר אחרון: יצויינו לרעה סטימצקי, אשר התווים שם מבטלים את *כל* ההנחות, ואפילו אי אפשר להשתמש עם התווים לקניית תווי מתנה של סטימצקי (יש להם כרטיס מתנה נחמד מגנטי כזה), ואם קונים עם זה ספר מתנה למישהו הוא מוגבל בהחלפה וכד'. בנוסף, אם קונים בתו של 100 ש"ח ומקבלים עודף של נניח 20 ש"ח – אז זה עודף של זיכוי *מוגבל*, שמוגבל כמו התו המקורי וכך בקנייה הבאה שוב מוגבלים בניצול שלו, אי אפשר לנצל חלקית מבצע (זיכוי של כמה שקלים יבטל מבצע שלם וכד') וזה מאוד מרגיז. אני חושבת שגם בצומת ספרים זה ככה, אבל אחרי הניסיון הרע עם סטימצקי לא בדקתי לעומק.
מצוין, תודה על הפירוט
בשמחה 🙂
לפי הסכם העבודה שלי אני מקבלת 940 ש"ח בתווים פעמיים בשנה, ותמיד התקשתי למצוא דרכים לנצל את כל התלושים בצורה הכלכלית ביותר שיש.
כל מה שכתבת בפוסט מאוד דיבר אליי. כל השנים האלה אני מנסה למצוא את המקומות שלא עושים שימוש לרעה בלקוחות המשלמים בתלושים, וזה לא פשוט… נחמד למצוא מקום רלוונטי לציין את תוצאות המחקר שלי.
הום סנטר – אין כפל מבצעים ("ולא ניתן לרכוש … ומוצרים במבצעים והנחות")
[…] להתחיל בו, בייחוד עם הפוסט החדש שעלה שם לאחרונה, המסביר איך להשתמש נכון בתווי הקנייה שקיבלתם לחג? רלוונטי […]