מה קרה החודש למחיר האינטרנט שלנו בבזק, כמה שילמנו על שיחות מחו"ל בגולן טלקום, ואיך פסח השפיע על המחירים בסופר? הכל בדו"ח החודשי
כבכל חודש, פירוט התשלומים שיעזור לכם לקבל מדד לעלויות התקשורת השונות. הדו"ח מתייחס כזכור בפועל לתשלומים שנעשו בחודש הקודם, כלומר במרץ.
אינטרנט
תשתית בזק: מהירות 30 מגה, מחיר: 95 ש"ח.
אחרי חצי שנה של מבצע שבו שילמתי רק 50 ש"ח על המהירות הזו, המחיר חזר לרמה ה"רגילה" שלו וקפץ כמעט פי 2. אלא שעל פי מה שאני שומע, זה עוד נחשב זול – 30 מגה בבזק עולים היום כבר בסביבות 119 שקלים, והם ממש לא מוכנים להתגמש, בניגוד לפעם. ולמה שיתגמשו, כשבהוט המחירים כמעט זהים? מזכיר תקופה סלולרית מסויימת.
ספק, בזק בינלאומי: מהירות 30 מגה, מחיר: 29.90 ש"ח. זה המחיר שתקבלו שם היום על כל מהירות מעל 15 מגה, אפילו 100 מגה. אני כל הזמן שומע על אנשים שמשלמים יותר בגלל חוסר ידיעה. אנא מכם, זה הזמן לקרוא את המדריך שלי, איך להוריד את מחירי האינטרנט. שימו לב שעל המהירויות הנמוכות יותר (10 למשל) כבר אפשר לשלם היום ברוב החברות (ולא רק בהוטנט) סכום נמוך יותר של כ-20 שקלים.
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 0 שקלים (למשך שנה). תעריפי השיחות – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים.
אם פספסתם, שימו לב לפוסט שפרסמתי על החיסכון במחירי הקווים של בזק – אל תמשיכו להיות פראיירים ולשלם מחירים גבוהיום ומיותרים.
טלפון סלולרי, גולן טלקום: קו אחד ללא הגבלה ב-99 שקלים לחודש, קו שני ב-9.99. סה"כ: 108.99 ש"ח בחודש. שימוש בחו"ל: כ-60 שקלים. בפעם הראשונה מאז שעברנו לגולן, קיבלנו הזדמנות לבחון את השימוש בחו"ל – וגם כאן יש מהפכה. 180 דקות פלוס כמה מסרונים, עלו… קצת פחות מ-60 שקלים. בחלק מהחברות הישנות, משלמים עד היום פי 3 מזה רק תמורת "הזכות" להשתמש במכשיר בחו"ל, ואז עוד צריך לשלם מראש על "בנק" דקות יקרות שלא תמיד נחוץ לכם.
החיסרון היחיד – שיטת החיוב המשונה שלהם. אחרי כל שימוש קטן יחסית בחו"ל, הם מחייבים אוטומטית ב-100 שקל. ואז אחרי חזרה על אותו שימוש קטן יחסית, הם מחייבים אוטומטית שוב על 100 שקל – וחוזר חלילה. בחשבונית הבאה מקבלים זיכוי על פי השימושים והעלות בפועל, אבל בינתיים, כרטיס האשראי שלכם מקבל חיובים על ימין ועל שמאל (אצלנו זה הסתכם בפעמיים, כלומר 200 שקל). שיטה מסורבלת ולא נוחה בעליל.
אם אתם עדיין באחת החברות הישנות – זה הזמן לקרוא את הפוסט "למה חשוב לעבור חברה סלולרית".
טלוויזיה
טלוויזיה בלווין, YES – תשלום חודשי של 242.20 ש"ח.
התשלום הוא על מסלול "TOP", שכולל את כל הערוצים (מלבד ערוצי הפרמיום), פלוס ממיר Yes Total HD אחד, ממיר YES MAX רגיל (לא HD), ועוד שני ממירים רגילים (עליהם אין תשלום). חוץ מזה, החודש נקבל מהם "פיצוי" מצחיק. למי שפספס – התמונה בעמוד הפייסבוק של השקל.
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת במרץ: 1323.64 ש"ח. החגים אמורים לכאורה להוזיל את סל הקניות – ובכל זאת, ההוצאה שלנו החודש כמעט זהה (ואפילו טיפה יותר יקרה מאשר בחודש הקודם). אולי זה בגלל שבחגים גם מוציאים קצת יותר, ואולי זה בגלל שאני ממילא קונה כל השנה במבצעים – אז המבצעים של פסח לא ממש משנים לנו את העלות הכוללת של הסל.
אם טרם קראתם, אל תשכחו את המדריך לחיסכון בסופר.
כמה אתם משלמים?
עכשיו, כרגיל, התור שלכם: כדי שבאמת נוכל להועיל לכולם, יהיה מצוין אם תכתבו בתגובות כמה אתם משלמים על השירותים השונים. איזו מהירות אתם מקבלים וכמה אתם משלמים עליה? כמה בזק לוקחים מכם עדיין על הטלפון הקווי? איך עברתם את חודש החגים בסופר?
כמו כן, כדי שהפוסט הזה יהיה אפקטיבי, אשמח אם תשתפו אותו. אפשר לעשות את זה בעזרת הכפתורים כאן בתחתית הפוסט, או דרך עמוד הפייסבוק של השקל.
אני השתמשתי במדריך המצוין להורדת מחירי אינטרנט. אני אדם שמאוד לא יודע להתמקח, אבל כשבדקתי בהמלצת המדריך כמה אנשים משלמים על אותו חיבור כמוני, חשכו עיני. השיחה עם נטוויז'ק בעניין התנהלה בדיוק נמרץ על פי מה שחוזה המדריך, ובלי ממש להתמקח המחיר ירד ל-30 ש"ח (אני נבוכה לומר שהמחיר ששילמתי עד אז היה גבוה בערך פי ארבעה).
מצוין. וחשוב להקפיד לעשות כך עם כל החשבונות (טלפון, טלוויזיה, וכו'…)
אם אפשר לפרט קצת יותר שימוש בחו"ל, יהיה טוב…
כמה עלתה כל דקה, SMS, שימוש ב3G אם כן….
יש פירוט של המחירים מכל המדינות באתר של גולן:
https://www.golantelecom.co.il/web/general_information.php#international_roaming
במקרה שלנו מדובר היה בצרפת, ושם המחירים הם 35 אגורות לדקה (לשיחה יוצאת או נכנסת, זה באמצעות call back אז נכנסות ויוצאות זה אותו דבר), ן-99 אגורות למסרון.
מחירי הגלישה שלהם בחו"ל, לעומת זאת, עדיין מאוד יקרים, אז את זה חסמנו מראש.
אולי תשקול את האופציה להציג את הנתונים בצורת גרף.
ככה יהיה קל לראות כמה שילמת על קניות בסופר בחודשים האחרונים ואיך זה השתנה.
בקרוב האתר כולו יעבור מתיחת פנים עיצובית, ואני שוקל גם כמה אפשרויות לגבי צורה חדשה של המדור הזה… נראה מה יקרה… (:
אצלנו דווקא נצפתה עלייה יחסית במחירים בפסח, שנבעה אולי מכך שבד"כ אנחנו קונים בימי ראשון בלילה והפעם נאלצנו להגיע באמצע שבוע. כמו כן קנינו דברים שבד"כ אנחנו לא קונים, כמו טונה ומלפפונים חמוצים. אני מופתעת מהמחירים של השימורים שעלו ללא פרופורציה כשלא קניתי מהם.
כתוצאה מכך 619.47 לאחד, כולל נקיון, הגיינה, ואוכל בעבודה לאורך החודש (לפעמים קורה…)
אני לא סוכן, אבל תעבור לטריפל של הוט TOP תשלם הרבה פחות!
לי יש 100MB עובד מעולה, הטלוויזיה מעולה, והטלפון סבבה (אם יש לך בזק בינלאומי, זה אותו דבר)
גם אם אתעלם מכל הסיפורים ששמעתי על השירות של הוט, הם קודם כל פחות כוס התה שלי מבחינת התכנים בערוצי הטלוויזיה, מה שמשאיר אותי ב-יס…
אני מוציא על הכל קרוב מאוד למה שאתה מוציא (לצערי, פספסתי את המבצע שאפשר לקבל מגולן קו שני במחיר אפסי, ולכן אני במקום זה משלם 89.90 פעמיים להוט מובייל), אבל ההבדל הענק הוא בסעיף הסופר. אנחנו משפחה של 3 נפשות ואנחנו מוציאים כ- 3000 ש"ח בחודש בסופר + פארם. אמנם בניגוד אליך אנחנו לא חורשים שישה סופרים בחיפוש אחר מבצעים, אבל כן משתדלים לקנות במבצע ומשווים מחירים כדי להימנע מקניות לא כדאיות. מה שאני תוהה זה אם באמת ההבדל הגדול הוא במבצעים, או שהוא בהתפנקות שלנו. אנחנו מוציאים כ- 300 ש"ח בחודש על משקאות אלכוהוליים, אוכלים רק לחמים "מיוחדים" [שיפון עם אגוזים וכד'], שתי הבנות שותות חלב עיזים כי הן רגישות לחלב רגיל וכו'.
השאלה שלי היא כזאת – כמה אתה מעריך שהיית מוציא על הסופר אם היית עושה את כל הקניות במקום אחד? בהנחה שהמקום האחד הזה הוא המקום שבו הכי זול יהיה לעשות אותם?
סביר להניח שמדובר אצלכם בשילוב של שני הדברים. אחת הסיבות שאני קונה בכמה סופרים היא שאין לי סופר אחד זול מאוד שהוא נגיש (משהו כמו רמי לוי נניח) – וגם אם היה, אולי הייתי קונה שם יותר בבת אחת, אבל עדיין הייתי מחפש מבצעים מיוחדים במקומות אחרים.
השינוי שעשינו היה כפול – גם העובדה שאני קונה במקומות זולים – ושונים – עפ"י מבצעים, אבל גם קיצצנו את סוג/מחיר הדברים שאנחנו קונים. אף פעם לא חסר לנו אוכל או משהו כזה – אבל כן, קונים פחות מוצרים "מיוחדים" ויקרים. לא אגיד שבכלל לא – אבל בהחלט פחות מאשר פעם.
אז במקומכם, הייתי מנסה לפחות למצוא שילוב – לקצץ עד כמה שאפשר במוצרים היקרים יותר, ולפחות על אלה שכן קונים עדיין – לחפש מבצעים שווים.