בכמה ירד התשלום על הסלולר החודש, כמה אני משלם על האינטרנט, ולמה הנציגים של בזק מתקשרים כל הזמן? הפירוט החודשי שיעזור לכם לחסוך
פירוט ההוצאות החודשי שלי, הראשון לשנת 2014 – כדי שתוכלו גם אתם להתרשם מהמחירים, לבדוק אם אתם משלמים יותר (או פחות!) ולחסוך. זכרו שהדו"ח מתייחס בפועל להוצאות של החודש הקודם, כלומר דצמבר.
את הפירוט המדויק הזה יש לי כמובן בזכות התקציב החודשי. וספציפית, בזכות תוכנת You Need A Budget המצויינת שאני משתמש בה. אתם יכולים לקבל עליה הנחה, באמצעות הקופון הזה – בהחלט אפשר לעשות תקציב גם באמצעות קבצי אקסל פשוטים, אבל בעבורי התוכנה הזו החזירה את ההוצאה על קנייתה כבר בתוך חודש.
אינטרנט
תשתית בזק: מהירות 40 מגה, מחיר: 109 ש"ח.
שימו לב שהמחיר הרשמי (ללקוחות קיימים) בעבור המהירות הזו הוא 119 שקל. כדי להגיע ל-109, אתם צריכים להתמקח קלות עם הנציגים הטלפוניים. אם אתם מצטרפים לאינטרנט כלקוחות חדשים, המחירים (לשנה הראשונה) יותר נמוכים – והדרך הכי פשוטה לקבל אותם היא דרך האתר שלהם – הנציגים הטלפוניים יציעו לכם בדרך כלל מחירים יותר יקרים. ומה לגבי המבצע עם הטאבלט? אם פספסתם, כבר בדקתי וכתבתי כאן האם הוא משתלם.
ספק, בזק בינלאומי: מהירות 40 מגה, מחיר: 29.90 ש"ח. זה המחיר שאפשר לקבל היום על כל מהירות בבזק בינלאומי (על המהירויות הנמוכות יותר אפשר כמובן גם לשלם פחות) – ואל תתנו לנציגים הטלפוניים לבלבל אתכם (כי הם ינסו). לאחרונה שמעתי על מישהי שבמשך כמה ימים ניסו לשכנע אותה בבזק בינלאומי בתוקף שאין מחיר כזה, ולבסוף כשנמאס לה והיא התנתקה, הנציגים מהמחלקה "האחרת" החלו להתקשר אליה באובססיביות שוב ושוב עם הצעות של 29.90 ואפילו פחות מזה. חבל מאוד שהם נזכרים אחרי שהלקוח כבר מתנתק. לא הגיע הזמן להציע את המחיר הזה באופן רשמי לכולם, ולהפסיק עם השוק הזה? (ואני אמנם שומע הרבה על בזק בינלאומי בגלל שגם אני מנוי שלהם – אבל ה"מסחרה" הזאת מתרחשת בהחלט גם אצל החברות הגדולות האחרות, לצערי)
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 10 שקלים (למשך שנה), כולל 60 דקות חודשיות. תעריפי השיחות מעבר לזה – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים. בשבועות האחרונים אני מקבל משום מה שוב ושוב שיחות מנציגי מכירות של בזק (חברת האם, לא "בינלאומי") שמנסים לשכנע אותי לחזור לקו הביתי שלהם. הם מתחילים בלשאול כמה אני משלם היום בחודש, וכשאני אומר עשרה שקלים, הם עונים "אה, תודה" ומנתקים. נחמד. אז שוב תזכורת לאלה שעדיין משלמים המון כסף לבזק בעבור קו נייח שבקושי משתמשים בו – שימו לב לפוסט שפרסמתי על החיסכון במחירי הקווים של בזק – אל תמשיכו להיות פראיירים.
טלפון סלולרי, גולן טלקום: קו אחד ללא הגבלה ב-59 שקלים לחודש, קו שני ב-9.99. סה"כ: 68.99 ש"ח בחודש. בזכות המבצע החדש של גולן טלקום (גם ללקוחות חדשים, והכי חשוב – גם ללקוחות קיימים), התשלום החודשי על הקו ללא הגבלה ירד מ-99 שקלים ל-59 שקלים. לקוחות קיימים, שימו לב – אתם חייבים להכנס אל החשבון שלכם באתר ולעדכן את המסלול שלכם לזה שעולה 59 שקלים – זה לא יקרה אוטומטית! ואפשר לעשות את זה רק עד סוף ינואר, אז אל תחכו אם טרם עברתם. ואם אתם עדיין באחת החברות הישנות – זה הזמן לקרוא את הפוסט "למה חשוב לעבור חברה סלולרית". רק לפני שבוע גיליתי קרוב משפחה שמתעקש להשאר בחברת פלאפון משום מה – ומשום שה"מבצע לשנה" שלו הסתיים מתישהו בלי שהם כמובן טרחו להודיע, הוא משלם לפלאפון כבר כמה חודשים 200 שקל לחודש על קו סלולרי. אם זאת לא סיבה לעזור את החברות הישנות, אני לא יודע מה כן.
טלוויזיה
התשלום הוא על מסלול "TOP", שכולל את כל הערוצים (מלבד ערוצי הפרמיום), פלוס ממיר Yes Total HD אחד, ממיר YES MAX רגיל (לא HD), ועוד ממיר אחד רגיל (עליו אין תשלום).
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת בדצמבר: 1,780 ש"ח. (חודש קודם: 1,519 ש"ח). הסיבה העיקרית לפער בין החודשים – העובדה שבנובמבר היו רק ארבעה ימי ראשון (שבהם אני עושה בדרך כלל את הקניה השבועית), ובדצמבר חמישה, מה שמוסיף הוצאה של שבוע לסה"כ החודשי. וכמובן, המחירים שממשיכים לעלות… לצערי מגוון הסופרים הזולים שבהם אני יכול לקנות הולך ומצטמצם – את רוב הקניות שלי אני עושה ב"שופרסל דיל" (למרות ההסרה המרגיזה מאוד של הקופות האוטומטיות), שהיא לא הרשת הכי זולה, אבל האופציה הכי זולה באופן יחסי שנותרה לי בסביבה – מגה, שאף פעם לא היו זולים במיוחד, הפכו לעוד יותר גרועים מבחינתי כשהפכו את הסניף התל אביבי של "מגה בול" ל"מגה" והעלו את המחירים לרמה כזו שגורמת לי לא לטרוח להיכנס לשם אפילו (יופי של שינוי תדמית, מגה!). והסניף של "כמעט חינם" התל אביבי, שבבעלות "יינות ביתן", הולך ומתדרדר מחודש לחודש – כלומר מסופר שהיה פעם זול באמת, המחירים שם רק עולים ועולים בחודשים האחרונים, וברוב המקרים לא מצדיקים את הטרחה של להגיע אליו, מלבד מבצעים ספציפיים פה ושם. וכמובן, אל תשכחו את המדריך לחיסכון בסופר שלי, שהיום רלבנטי יותר מתמיד.
כמה אתם משלמים?
וכדי שבאמת נוכל להועיל לכולם, יהיה מצוין אם תכתבו כמה אתם משלמים, כאן או בעמוד הפייסבוק של השקל על השירותים השונים. כמו כן, מעניין יהיה לשמוע האם יש דברים שהשתנו במחירים שאתם משלמים – ואם כן, מדוע. האם התקשרתם להתמקח? גיליתם שפגה חבילה ואתם משלמים יותר? אשמח אם תכתבו על כך.
מאוד דומה רק אני משלם לבזק 100 על מאה מגה. זה מבצע שהיה לפני חצי שנה
האמת שרציתי אז להצטרף למבצע הזה – ואז הודיעו לי בבזק שברחוב שלי אי אפשר בכלל להגיע ל-100…
אור, הדו"ח הזה שלך, הוא הדבר הכי שווה באינטרנט מבחינת תועלת קריאה-יישום.
אתה נכס לכל מי שרוצה להיות פחות עני ממה שהוא… אז תודה על זה, כי אני לומד מהבלוג שלך כל כך הרבה. וזה עוד כל כך אפילו שבשנה האחרונה מיוזמתי (ה"עוני" חנק לי את בלוטות הטעם) יישמתי כמה מהלכים כלכליים שלקח לי זמן לעכל (גזירת כל כרטיסי האשראי למעט ישראכרט דיירקט, התמקחות בלתי מתפשרת עם כל נותני השירות למיניהם, והכי חשוב – פחות ופחות ופחות צרכנות והתפתויות לקניונים וכו').
תודה.
מדהים כמה כולנו חיים בסוג של "עוני שקט", שזה אומר שיש לנו מה לאכול, מה לשתות, היכן לישון, איך לנסוע, במה להתלבש, איפה ואיך לבלות, איך להתבדר… כל מה שנרצה וכל מחסור שיש לנו נמלא במסגרת הרציונל (יש רכב, אבל לא חדש… יש טלוויזיה אבל לא פלזמה 60 אינץ')… אבל כל השפע הזה הוא "עוני שקט" רק בשל העובדה שרובנו פשוט חיים כל כך מהיד לפה שזה מחריד.
שוב פעם תודה!
תודה רבה לך על הקריאה והתגובות, וכל הכבוד על השינוי הכלכלי שאתה עובר – זה מתכון בטוח לעתיד טוב יותר.