הפוסט שיעשה לכם סדר בבלוג "השקל" – השלבים ליציאה מהחובות, מדריכי חיסכון – איך לחסוך בסופר, בחופשה ובבנק, איך להוזיל את מחירי האינטרנט ועוד
"השקל" עלה לאוויר באוקטובר 2012, וצבר מאז עשרות רבות של פוסטים. גולשים (וגולשות) חדשים באתר עלולים ללכת קצת לאיבוד, במיוחד אם אתם מחפשים ללמוד על נושא מסוים – למשל, איך לצאת מהחובות, איך לחסוך בקניות בסופר, וכו'. בדיוק בשבילכם מיועד העמוד הזה – שמהווה תמצית מסודרת של כמה מהפוסטים החשובים באתר – לקט, אם תרצו.
רוצים לצאת מהחובות?
כשהתחלתי את המסע הכלכלי שלי, הייתי, כמו הרבה אנשים, שקוע בחובות. לא סתם חובות – עשרות אלפי שקלים. המשכורות לא היו גבוהות במיוחד, וכמו עוד הרבה אנשים – חשבתי שאין שום דרך לצאת מזה, אלא אם כן, אולי, אזכה בלוטו. אבל אז גיליתי שדווקא יש דרכים לצאת מהחובות, גיליתי (בין השאר) את השיטה המצוינת של דייב רמזי, את תוכנת התקציב הנהדרת שאני משתמש בה, ויצאתי לדרך. אז מה עושים?
1. לשבור את מחסום הבושה – כן, אתם בחובות. לא, זאת לא בושה. ובעיקר: לעבוד קשה כדי לצאת מהם, זו לא בושה.
2. כמה אתם משלמים בחודש? זה הזמן לשלוף את החשבונות מהמגירה, ולהסתכל אל המציאות בעיניים.
3. מדריך: בניית תקציב משפחתי ב-6 צעדים – בלי להגזים, זה החלק החשוב ביותר של היציאה מהחובות, ובכלל, של חיים כלכליים עם פחות מתחים. המדריך יעזור לכם להתחיל לחיות עם תקציב, גם אם אתם חושבים ש"אין לכם זמן לתעד כל קניה".
4. קרן חירום: הכסף שיציל אתכם בשעת משבר – רגע לפני שאתם מתחילים לחסל בפועל את החובות, אתם חייבים לצבור לעצמכם קרן חירום קטנה (אל דאגה, בהמשך היא תגדל). נדמה לכם שאין טעם לחסוך כסף כשאתם בחובות? תחשבו שנית.
5. כדור השלג נגד החובות: כך חיסלתי חובות של 74,000 שקל בשנה וחצי – כאן מתחיל הכיף. תוקפים את החובות מהקטן אל הגדול, עם ניצחון אחד קטן בכל פעם, עד שמגיע הניצחון הגדול באמת. חמישה שלבים (פשוטים? לא. הם דורשים עבודה ומאמץ) – ואתם בדרך הנכונה. תוך כדי, חשוב לזכור לא לקחת הלוואות חדשות, לא להשתמש בשום אופן בכרטיסי אשראי עם חיוב נדחה, ולא לקנות בתשלומים. את ריכוז כל הפוסטים שלי בנושא יציאה מהחובות, תמצאו בעמוד הזה.
איך לחסוך כסף בקניות והוצאות?
נכון, הכל מתייקר, המשכורות לא עולות, ויוקר המחיה הופך לבלתי נסבל. ובכל זאת – יש הרבה שיטות לחסוך. מומלץ להתחיל עם המדור הקבוע שלי, כמה אני משלם באמת, שבו אני מפרט כמה אני משלם בכל חודש על השירותים השונים – וכך תוכלו לראות איפה אתם עומדים. בנוסף, בין המדריכים שתוכלו למצוא כאן:
- מדריך חיסכון בסופר – כך חסכנו 1,700 ש"ח בחודש – כבר שנתיים וחצי, סעיף הוצאות הסופר שלנו כמעט ולא משתנה. איך עשינו את זה? וגם: מוצרי הסופר שנמצאים תמיד במבצע, איך לדעת לפני כולם שמבצע חדש מתקרב, ואיך תוכלו לחסוך עשרות שקלים בחודש – באמצעות קופונים.
- איך לקבל את המחיר הזול ביותר לחיבור האינטרנט – השיטה הזו מדויקת ועובדת – אבל תזכרו שאם ספק האינטרנט מתעקש על מחיר יקר – פשוט קחו את עצמכם ותעזבו אותו.
- איך לחסוך במחיר החתונה (כן כן, אפילו זה אפשרי)
קונים ברשת – ומקבלים חלק מהכסף בחזרה
יוצאים לחופשה? גם כאן אפשר לחסוך
- איך לחסוך כסף בכרטיסי טיסה: זה התחיל עם המדריך המצוין של גור – שוב ושוב אני מקבל תגובות מאנשים שחסכו הרבה מאוד כסף בזכותו.
- גם במלונות אפשר לחסוך – עם המדריך של ניבי, איך לצאת לחופשה זולה.
- ובעקבות כל העצות, טסתי אני לחופשה באנגליה – וחזרתי עם שלל עצות, איך לחסוך בחופשה בלונדון.
בנקים וכרטיסי אשראי – זה יכול להיות יותר טוב
היחסים שלנו עם הבנקים, ועם כרטיסי האשראי שהם מנפקים לנו, לא פשוטים. אנחנו מפחדים מהם, אנחנו אוהבים אותם, אנחנו בורחים מהם או מחזרים אחריהם. בסופו של דבר, צריך לנסות לזכור שהבנק הוא בסך הכל נותן שירות שדואג לעצמו, ואתם הלקוח. וכמו עם כל נותן שירות, גם שם אתם יכולים לחסוך, והרבה:
- לא מרוצים מהבנק שלכם? תפסיקו לפחד ותעזבו אותו – גם אני עשיתי את זה. ואם החלטתם לעזוב את הבנק, אלה הדברים שחשוב לבדוק.
- מחפשים איפה לסגור את הכסף בבנק? אם אתם רוצים לשמור על הערך שלו, פק"מ זה ממש לא המקום. מפק"מ, רק הבנק שלכם ירוויח.
- כך תבטלו את דמי כרטיס האשראי – עדיין משלמים "עמלה" לכרטיס האשראי שלכם בכל חודש? אתם פראיירים. יש דרך פשוטה להפסיק עם זה, ויש גם רשימה גדולה של כרטיסי אשראי חינמיים. על הדרך, כדאי מאוד שתרכזו את כל הוראות הקבע שלכם לכרטיס אחד (למה? הנה ההסבר), תפנימו שכרטיס אשראי מוזהב לא יהפוך אתכם לעשירים, ותתרגזו ביחד איתי על כך שהמבצעים של כרטיסי האשראי בארץ ממש לא שווים.
רוצים עוד? בדקו את העמוד עם כל מדריכי החיסכון המקיפים, וכאן תמצאו עוד עשרות טיפים קטנים יותר לחיסכון.
מתרגזים ביחד
חוץ מהמדריכים, הטיפים, והשיטות לצאת מהחובות – הבלוג הזה הוא גם מקום נהדר להתרגז ביחד איתכם. למשל על זה שסכיני הגילוח של שיק עולים בארץ פי 2, על המבצעים הפיקטיביים שמביאים אתכם לחנות – רק כדי לגלות שהמוצר שבמבצע נגמר מזמן, על כך שעדיין מכריחים אותנו לשלוח פקסים, על המכות שניחתות עלינו בתור בסופר, ואפילו על טיפים במסעדות, שהפכו למשהו אוטומטי וחסר משמעות. רוצים להתרגז ביחד איתי (או עלי) ולהשתתף בדיון? כל הפוסטים בנושאים הללו מחכים לכם כאן.
הפוסטים המוזכרים כאן הם רק טעימה קטנה, אבל קצת יותר מסודרת, מהמכלול השלם באתר. אם משהו כאן עזר לכם, ואם נראה לכם שהדברים שאני כותב יכולים לעזור גם לאחרים – אשמח אם תשתפו ותספרו – בפייסבוק, באימייל, בטוויטר, עם קופסת קוטג' וחוט – הקהילה המגוונת שצומחת כאן סביב "השקל" תורמת דעות, טיפים ועניין – ואשמח אם היא תגדל. ואם עדיין לא הצטרפתם, אל תשכחו את עמוד הפייסבוק שלנו.
כאיש כלכלה אתם צודקים בכל מילה.שנים שניסיתי להבין את תופעת האובר של אנשים שפויים ולא טיפשים.מסקנתי שזו בעיה ששורשיה פסיכולוגיים! כשאתה במינוס וצמא להחזיק "הרצלים " ביד אתה כמו המסוממים = תעשה גם דברים לא הגיוניים ע"מ להשיג אותם !!