כפי שהבטחתי בדו"ח דצמבר 2012, מעתה אפרסם בכל חודש פירוט מפורט של ההוצאות התקשורתיות הביתיות שלנו (ועוד כמה בונוסים). בגזרת חברות התקשורת (אינטרנט, טלפון וכו') לא היו שינויים גדולים בחודש האחרון (כזכור, הדו"ח של ינואר מתייחס בפועל להוצאות בחודש דצמבר), אבל בהחלט יש כמה שינויים מתסכלים באופק.
אינטרנט
תשתית בזק: מהירות 30 מגה, מחיר: 50 ש"ח.
המבצע הנוכחי שאני נמצא בו היה לחצי שנה בלבד, ולצערי הוא מסתיים בקרוב. ברגע שחצי השנה תסתיים, המחיר יקפוץ פי-2 כמעט, ל-95 שקלים בחודש – למשך חצי שנה נוספת. ומסתבר שאפילו 95 שקלים זה מחיר זול יחסית ל-30 מגה.
כפי ששמעתי וקראתי במספר מקומות בחודשיים האחרונים, בזק העלו את המחירים, והקשיחו מאוד את עמדות המיקוח שלהם. זה לא אומר שאתם לא יכולים לרדת במחיר אם אתם משלמים יותר מידי – אבל הגבולות התחתונים שלהם עלו לא מעט.
זה לא מנע ממני להתקשר בכל זאת ולנסות לעשות משהו בקשר לזה – ללא הצלחה הפעם, לצערי. "אורפז מבזק" הבהירה לי שאין שום דבר שהיא יכולה להציע, ושלמעשה 95 שקלים זה מחיר זול – לקוחות חדשים, לטענתה, משלמים היום על 30 מגה 120 שקלים. זה השלב שבו הייתי אולי מאיים לעבור לחברה אחרת, הבעיה היא שאין לאן לעבור – גם אם הייתי רוצה לעבור להוט, המחירים שם דומים מאוד למי שמחפש רק אינטרנט, לעיתים אפילו יותר יקרים. ובאין תחרות, המחירים כמובן עולים.
ספק, בזק בינלאומי: מהירות 30 מגה, מחיר: 29.90 ש"ח. כאמור, זה המחיר שתקבלו היום על כל מהירות מעל 10 מגה, אפילו 100 מגה. אם אתם משלמים יותר, זה הזמן לקרוא את המדריך שפרסמתי, איך להוריד את מחירי האינטרנט.
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 0 שקלים (למשך שנה). תעריפי השיחות – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים.
טלפון סלולרי, גולן טלקום: קו אחד ללא הגבלה ב-99 שקלים לחודש, קו שני ב-9.99. סה"כ: 108.99 ש"ח בחודש.
אם אתם עדיין באחת החברות הישנות – זה הזמן לקרוא את הפוסט "למה חשוב לעבור חברה סלולרית".
טלוויזיה
טלוויזיה בלווין, YES – תשלום חודשי של 242.20 ש"ח.
התשלום הוא על מסלול "TOP", שכולל את כל הערוצים (מלבד ערוצי הפרמיום), פלוס ממיר Yes Total HD אחד, ממיר YES MAX רגיל (לא HD), ועוד שני ממירים רגילים (עליהם אין תשלום).
חשבון מים
חשבון לחודשיים: 155.17 ש"ח.
לבקשת הקהל, הוספתי גם את חשבון המים, שיכול לתת איזו אינדיקציה ונקודה להשוואה כשאתם תוהים אם החשבון שלכם גבוה או לא. צורות השימוש במים משתנות מאוד כמובן מבית לבית בהתאם למספר הנפשות, אבל עדיין אפשר לקבל מכך מושג כלשהו.
שימו לב שבניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, תעריפי המים בכל הארץ זהים. זה לא משנה אם אתם גרים בתל אביב או באשדוד, אתם משלמים אותו תעריף. הדבר היחיד שיכול לשנות את התעריפים שלכם הוא מספר הנפשות בדירה. כל עוד לא דיווחתם אחרת, ברירת המחדל היא שגרים אצלכם בדירה 2 נפשות. (זה המינימום, גם אם אתם גרים לבד). על כל מספר מעל 2 (והחתול לא נחשב, לצערי) אתם צריכים לדווח – ואז התעריפים החריגים יורדים.
למרבה "השמחה" תעריפי המים אמורים לעלות החודש – כך שהחשבון הבא יהיה כבר מעודכן עם תעריפים גבוהים יותר. כיף.
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת בדצמבר: 1618.71 ש"ח. (מלבד אוכל, מדובר גם על מוצרים נוספים שקונים בדרך כלל בסופר – ניקיון, טיפוח בסיסי, וכו').
בחודש הקודם הוצאות הסופר שלנו עמדו כזכור על 1304.52 ש"ח. מה הסיבה להוצאה הגדולה יותר החודש? ראשית, בנובמבר היו רק 4 ימי ראשון ובדצמבר היו 5 ימי ראשון (את הקניות הגדולות יותר אנחנו עושים דווקא בימי ראשון ולא שישי, לכן תקציב הסופר השבועי שלנו "מתאפס" בכל פעם בימי ראשון), מה שמוסיף הוצאה שבועית שלמה נוספת.
בנוסף, בדצמבר חגגנו יום הולדת לסתיו, והצאות הכיבוד/עוגה/המון-דברים-מתוקים נכללים בסעיף הסופר, לכן ההוצאה הכוללת הייתה קצת יותר גבוהה מבדרך כלל. ועדיין, אני מרוצה מכך שהקפיצה לא הייתה גדולה יותר מידי.
כמה אתם משלמים?
עד כאן להפעם מהצד שלי. עכשיו התור שלכם: כדי שבאמת נוכל להועיל לכולם, יהיה מצוין אם תכתבו בתגובות כמה אתם משלמים על השירותים השונים. איזו מהירות אתם מקבלים וכמה אתם משלמים עליה? כמה בזק לוקחים מכם עדיין על הטלפון הקווי? כל מה שתסכימו לחלוק – יוכל לתת לנו מושג על המחירים שהציבור משלם, ומה אפשר לעשות בקשר לזה.
כמו כן, כדי שהפוסט הזה יהיה אפקטיבי, אשמח אם תשתפו אותו. אפשר לעשות את זה בעזרת הכפתורים כאן בתחתית הפוסט, או דרך עמוד הפייסבוק של השקל.
על הסללולר אתה משלם הרבה, ניתן לעבור ל012 או הוט מובייל ~50 ש"ח ואפשר לחסוך בחצי שנה הקרובה 300 ש"ח.
לפי דעתי קניות בסופר ומיים לא רלוונטי בכתבה כי כל אחד צורך שונה, דברים אחרים – כן
לא ציינת איזה טלפון קווי, כנרא בזק אם יש לך תשתית מאותה חברה….
לגבי הסלולר, אני קצת בהתלבטות כי מצד אחד אפשר באמת לחסוך סכום לא מבוטל למשך חצי שנה – אבל מצד שני, אני לא רוצה לחזור אל החברות הישנות (כמו 012 שזה אורנג', או החברות הווירטואליות שרוכבות על החברות הישנות). מה שמשאיר רק את הוט מובייל, וגם אליהם אני לא ממהר לעבור…
לגבי הטלפון – כפי שכתוב, מדובר על בזק בינלאומי (ולא קו של בזק). זה חיסכון מאוד משמעותי לעומת קו של חברת האם.
הייתי מציע לפתוח אקסל בGOOGLE DOCS משותף
שאנשים יוסיפו את הפרטים, אפשר יהיה לעשות ממוצע וכו'
יהיה טיפה קשה לשלוט על זה… יימצא בטוח מישהו שידפוק אותו…
הצעה שלי זה לבנות TEMPLATE/FORM באתר עם שדות רלוונטיים, רק המשתמש יוכל להוסיף משהו.
כשמשתמש לוחץ שמור. רק אז הנתונים נכנסים לאקסל המשותף לכולם עם הרשאות קריאה בלבד
לפחות בכל הנוגע למחירים בסופר, יש משהו דומה באתר pricez.co.il, שם אנשים מעדכנים בכמה קנו מוצרים בסופרים השונים
בזמנו ראיתי בלילה כלכלי שממשלה רוצה ליצור מאגר מידע של מחירים של כל הסופרים ויהיה חסוף API כדי לקבל מחירם…
מישהו יודע אם זה אושר או לא ומה מצבה של ההחלטה?
כי PRICEZ זה נחמד אך לא הכל אפשר למצוא שמה
בשנת 2006 התנתקנו לגמרי מהוט. קנינו צלחת לויין וממיר משוכלל (מקליט – בסגנון של YES MAX) וקלטנו מעל 1000 ערוצים בכל השפות. מתוך כל אלה בערך 10% היו שימושיים (בשפה האנגלית) וזה היה יותר ממספק..
היום עם עידן+ ואינטרנט מהיר אני באמת לא מבין למה צריך לשלם לכלבים (סליחה לכבלים)
ויש עוד נקודת מבט מעניינת שקראתי בבלוג אחר על נושא הכבלים :
מה תעדיפו כבלים או תואר אוניברסיטאי לילד?
http://meravs.com/http:/meravs.com/%D7%9E%D7%94-%D7%AA%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%A4%D7%95-%D7%9B%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95-%D7%AA%D7%95%D7%90%D7%A8-%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%91%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%90%D7%99-%D7%9C%D7%99