נוהגים לאכול ארוחת צהריים בעבודה? גם אם נדמה לכם שמצאתם מקום שמוכר פחיות או בקבוקי חצי ליטר בזול (למשל המכונה במשרד), אתם מפסידים עשרות שקלים בחודש על העניין הזה. ויש שיטה מאוד פשוטה לחסוך: בקבוקים גדולים.
זה נשמע אולי מובן מאליו, אבל תתפלאו לשמוע כמה אנשים נופלים בזה (כולל אני, עד לפני שנתיים). כדי לחסוך (גם כסף וגם קלוריות), אני מביא בדרך כלל ארוחת צהריים מהבית, ואוכל אותה בעבודה בלי לצאת החוצה. במשך שנים, נהגתי לקנות בקבוקי חצי ליטר במכונה – כי הם היו זולים, באופן יחסי, מאותם בקבוקים כשהם נמכרים בקיוסקים או בסופרים. (או במספרים – 4.5 שקלים לבקבוק, לעומת 7-8 בפיצוציות, שלא לדבר על מסעדות).
האמנתי שכך אני חוסך סכומים יפים. בערך 4 שקלים ביום! אלא שזו כמובן שטות מוחלטת, כי הדרך האמיתית לחסוך (חוץ מלעבור לשתות מים, כמובן) היא לקנות בקבוקים של ליטר וחצי.
בקבוק ליטר וחצי של דיאט קולה, למשל, יעלה לכם בסופרים הזולים 6 שקלים בממוצע. אפילו אם תתעקשו לקנות אותו בפיצוציה, הוא יעלה לכם בסביבות 8 שקלים. כך שבקבוק של חצי ליטר שעולה 4.5 שקלים, עולה כמעט פי 3 ביחס לכמות שהוא מכיל – שלא לדבר על בקבוקים שעולים יותר, או על פחיות שמכילות פחות.
מכיוון שאני שותה כמות של כחצי ליטר כמעט בכל ארוחת צהריים, אם נכפיל את זה בחמישה ימי עבודה, ואז ב-4.5 שבועות, נגיע ל-101 שקלים בחודש. מעבר לבקבוק של ליטר וחצי, שעולה נניח 6 שקלים (תלוי מה ואיפה אתם קונים), נגיע לכ-45 שקלים. כלומר, בלי להתאמץ יותר מידי, חסכתי יותר מ-50 שקלים בחודש, ויותר מ-600 שקלים בשנה.
כמובן, כדי שהשיטה הזו תעבודה, אתם צריכים מקרר בעבודה, ומקום פנוי במקרר הזה. ולהשמר גם מפני הבעיה המוכרת – ידיים דביקות שיעלימו לכם את הבקבוק (אני למשל נאלץ לעטוף את הבקבוק שלי בשתי שכבות הגנה שונות כדי להסתיר אותו מעיניים חטטניות) – אבל זה בהחלט שווה את החיסכון.
אתה מוכן לחלוק את שיטת העטיפה הכפולה שמצליחה למנוע אימוץ של בקבוקים על-ידי זרים?
בוודאי, אם כי היא לא משוכללת במיוחד – אני שם את הבקבוק בשקית אחת אטומה (של חנות למשל), ואז את השקית האטומה מכניס אל תוך שקית ניילון רגילה של הסופר, וקושר. את כל המרקחת הזו אני דוחף לחלק האחורי של המקרר, לא אל המקום בדלת של הבקבוקים. בדרך כלל זה עוזר. (ובסופי שבוע אני לא משאיר שם את הבקבוק. סופי שבוע הם מועד לפורענות במקררים של מקומות עבודה שיש בהם אנשים בסופי שבוע)
תודה 🙂
שווה ניסיון.
אכן, דרך יפה לחסוך, אבל בעייתית למי שאוהב את הקולה שלו עם גזים, או ליתר דיוק, לא מסוגל לשתות אותה בלי גזים. במקרה הזה, הכנסה של הקולה למקרר רק תורמת לבריחת הגזים בעת הפתיחה מחדש.
יש למישהו המלצות בתחום?
זה תלוי בזמן שחולף מאז הפתיחה. מהניסיון שלי, כשאני שותה את הבקבוק בתוך שלושה ימים (כלומר כל יום חצי ליטר), הגזים נשארים בסדר, פחות או יותר. ורד כתבה המלצה בתגובות בעמוד הפייסבוק: "אם מועכים קצת את הבקבוק עד שיוצא רוב האוויר, הגזים מחזיקים מעמד יותר זמן."
לבעיית הגזים מומלץ לאחסן את הבקבוק הפוך.
ולבעיית היד הדביקה – כדאי להוסיף מדבקה רעל/תרופה נגד התקרחות כיד הדמיון הטובה
הבעיה שאז אתה שותה יותר כל יום…
נראה לך שאני יסחב עם בקבוק קולה של ליטר וחצי! אני רוצה נוחות ובגלל זה אני יהיה מוכן לשלם קצת יותר