בכל חודש אתם משלמים עשרות שקלים כ"דמי שימוש" לחברות כרטיסי האשראי. בשיחת טלפון אחת, אתם יכולים לבטל את התשלום המיותר הזה – ולחסוך
גם אנשים שכבר למדו להתמקח על מחירי האינטרנט שלהם, או עם חברות הסלולר, לא מודעים בדרך כלל לעובדה שגם עם חברת האשראי אפשר להתמקח. למעשה, רובכם משלמים עשרות ומאות שקלים מיותרים בשנה, תחת הקטגוריה היפה של "דמי שימוש בכרטיס אשראי". ומכיוון שלרובכם יש יותר מכרטיס אשראי אחד – מדובר על בזבוז של מאות שקלים.
ראשית יש להבין דבר חשוב: חברות האשראי מרוויחות עלינו כסף בלי שום קשר לדמי הכרטיס החודשיים. בכל גיהוץ של הכרטיס, בעל העסק משלם אחוז מסוים מסכום העסקה לחברת האשראי. בנוסף, חברות האשראי מרוויחות היטב מהריביות שאתם משלמים על עסקאות תשלומים בקרדיט, ואפילו כשמדובר על עסקת תשלומים "ללא ריבית" – החברות גובות בשנים האחרונות עמלה של כחצי שקל על כל תשלום כזה. (כל זה בלי לספור את הריביות על הלוואות מכרטיסי אשראי, כרטיסי אשראי מתגלגל, וכו')
כך שלחברת האשראי יש אינטרס שיהיה לכם כרטיס שלה – ושתשתמשו בו כמה שיותר. אבל אם כל זה לא מספיק, מרבית חברות האשראי גובות גם "דמי שימוש חודשיים" על הכרטיס – בדרך כלל סכום שנע בין 10 ל-22 שקלים, תלוי בחברה ובסוג הכרטיס. כלומר חברת האשראי גובה מכם תשלום על "הזכות" שהיא מספקת לכם לייצר לה רווחים.
בחלק מכרטיסי האשראי (בעיקר חוץ בנקאיים שמשתייכים למועדונים השונים – למשל של הסופרים), אתם מקבלים באופן אוטומטי פטור זמני מדמי השימוש הללו. בדרך כלל הפטור הוא לשנה או שנתיים – ואז, בתקווה שלא תשימו לב, החיוב החודשי צץ בחשבונכם. בכרטיסים האחרים, במיוחד הבנקאיים (כלומר כאלו שאתם מקבלים ישירות מסניף הבנק שלכם) מצפים מכם לשלם דמי שימוש כבר מההתחלה.
נפטרים מדמי השימוש וחוסכים מאות שקלים בשנה
אז איך מפסיקים לשלם את דמי השימוש המרגיזים הללו? זה פשוט מאוד – מתקשרים. בדיוק באותה השיטה של הורדת מחירי התקשורת, למשל, אפשר להתמקח עם חברת האשראי על דמי השימוש.
ראשית אתם צריכים לברר האם הכרטיס שלכם הוא בנקאי או חוץ בנקאי. אפשר לעשות את זה בקלות ע"י שיחה עם חברת האשראי – המוקדנים שם ישמחו לספר לכם אם הכרטיס שלכם הוא בנקאי (כלומר כזה שהונפק ע"י הסניף) או לא. אם מדובר בכרטיס בנקאי – המשא ומתן שלכם יהיה מול סניף הבנק שלכם. אם הכרטיס חוץ-בנקאי, המשא ומתן יהיה מול חברת האשראי. (ואם בסניף הבנק לא מוכנים לעזור לכם לבטל את עמלת השימוש על כרטיס האשראי – זה הזמן לשקול מעבר לבנק אחר).
בשלב הבא, אתם מתקשרים ו… מבקשים. כן כן, תתחילו פשוט מלבקש לבטל את דמי השימוש החודשיים. יכול להיות שיתמזל מזלכם, וזה יהיה עד כדי כך פשוט. אבל אם זה לא עוזר, מגיע השלב שכולנו כבר מכירים היטב כישראלים ממולחים – תאיימו לעזוב.
כאן אני חייב לעצור לרגע עם הערת שוליים – כדי לאיים לעזוב, אתם חייבים להיות מוכנים – ומסוגלים – לעזוב באמת, ולסגור את כרטיס האשראי המדובר. אם יש לכם הלוואות בכרטיס האשראי הזה, או תשלומים אינסופיים שיושבים עליו – אתם בבעיה. במקרה כזה, חברת האשראי יודעת שיהיה לכם קשה לעזוב, כי יש חרב מעל ראשכם – "רוצים לעזוב? אין בעיה. בתחילת החודש הבא אנחנו מחייבים אתכם מיידית על כל התשלומים."
עקרונית גם על זה אפשר לנהל משא ומתן – אבל זה כבר משא ומתן על כיסוי חובות, ולא כזה שמעמיד אתכם בעמדת כוח של דרישה לביטול עמלות. כך שבשורה התחתונה, זו עוד סיבה מצויינת לא לקחת הלוואות (בטח לא מחברת כרטיסי האשראי), לא לקנות בתשלומים, ולא להסתבך עם האשראי המתגלגל של חברות האשראי.
אז בהנחה שאין לכם חובות עמוקים בכרטיס – אתם אלה שנמצאים בעמדת הכוח. חברת האשראי רוצה אתכם בתור לקוחות, כי היא מרוויחה כסף על השימוש שלכם בכרטיס. מכיוון שלרוב האנשים יש היום יותר מכרטיס אשראי אחד, ומכיוון שברוב המקרים יציעו לכם כרטיסי אשראי חדשים אם רק תמצמצו – חברות האשראי יודעות שהתחרות על כיסכם קשה. ולכן, דמי השימוש יהיו הדבר הראשון שישמחו לבטל לכם, כדי לגרום לכם להישאר לקוחות נאמנים.
אני עשיתי את זה – וזה עבד מצוין. האבסורד הוא שבמשך כל השנים שבהן הייתי בחובות, בנוסף לכל הצרות הכבידו עלי גם דמי השימוש החודשיים הללו לכרטיסי האשראי. אם ניקח נניח בית ממוצע עם 4 כרטיסים, ותשלום ממוצע של 14 שקלים בחודש על כל כרטיס – מדובר על 672 שקל בשנה.
דווקא כשיצאתי סוף סוף מהחובות, למדתי פתאום שאפשר "לוותר" על התשלום הזה. כשהתקשרתי לבטל סופית את אחד הכרטיסים, שממש לא הייתי צריך, המוקדנית הנואשת בצד השני הציעה לי מיד, אפילו בלי שביקשתי, פטור לשנה מדמי הכרטיס. (זה, אגב, לא עזר לה בסופו של דבר. תודה שנזכרתם, אבל ביטלתי את הכרטיס בכל זאת).
שיטה פשוטה נוספת להיפטר מדמי הכרטיס, היא "לקפוץ" בין מועדונים. קיבלתם כרטיס אשראי של מועדון כזה או אחר עם פטור לשנתיים מדמי השימוש? כעבור שנתיים, בהנחה שהייתם ילדים טובים ואין לכם חובות בכרטיס – תבקשו המשך הפטור על דמי השימוש. לא מסכימים לתת לכם? תודה ושלום – אפשר לקפוץ אל כרטיס האשראי של הסופר המתחרה, ולבטל את הראשון.
השורה התחתונה: דמי כרטיס האשראי שלכם נתונים למיקוח, ולביטול מוחלט בהרבה מקרים. נסו – ותחסכו. הפוסט שבו סקרתי רשימה גדולה של כרטיסי אשראי שניתן לקבל בחינם, מחכה לכם כאן.
תודה!
כרגע ביטלתי לי 22 ש"ח של תשלום חודשי על כרטיס אשראי שלא ברור לי למה פתחתי לסופרפארם 🙂
מעולה!
אני לא מצליחה לבטל את הכרטיס של סופר ל.
יש כרטיסים חוץ בנקאיים ללא דמי שימוש וללא שום תנאי נוסף, אבל גם ללא נקודות וללא מבצעים וקשקושים. תבקשו LEUMI FREE למשל של בנק לאומי.
הם לא מפרסמים אותו וברור למה, אני משתמש בו כבר שנים.
זו אכן אופציה טובה למי שלא רוצה להסתבך עם התמקחויות ומעקב קבוע, ולא צריך את המבצעים של הכרטיסים המיוחדים (גם ככה המבצעים בכרטיסי האשראי כבר לא מציאה גדולה)
הבוקר הייתי בבנק (פועלים) ובעדינות אני אגיד שהם פשוט צחקו עליי כשביקשתי לבטל את התשלום החודשי על הכרטיסים.. בלי שום בושה, אמרו לי שאלך למתחרים.
ככה אעשה. תודה בכל אופן, פתחת לי את העיניים.
גם בבנק לאומי עשו לי פרצופים בזמנו. התוצאה: היום אני בבנק אחר.
אני גם ביקשתי מבנק לאומי להוריד את הדמי כרטיס, והם לא הסכימו. עכשיו אני בודק אופציות
גם בנק דיסקונט לא הסכימו לבטל לי את דמי הכרטיס, אפילו שהחשבון הוא חשבון סטודנט (אחרי 3 שנים משלמים דמי כרטיס גם אם החשבון עדיין נחשב סטודנט לחמש שנים). הם התנו את ביטול דמי הכרטיס ברכישות של 3000 ש"ח ומעלה בחודש על כל אחד מהכרטיסים (יש לנו שניים על החשבון). שוקלת ברצינות פשוט לבטל את הכרטיסים שלהם ולהישאר עם החוץ בנקאיים שלא עולים לי כסף.
[…] העורכת: ממליצה לקרוא בתשומת לב את הפוסט "כך תבטלו את דמי כרטיס האשראי" שמסביר על האפשרות לבטל את דמי הניהול לכרטיסי […]
כשאני מתקשרת אני מתחילה עם "אני מבקשת לבטל את הכרטיס" וכך אני מתחילה מעמדה של חוזק. זה באמת כשאני מוכנה לבטל את הכרטיס. זה עובד הרבה יותר טוב מול חברת כרטיסי האשראי, מול בנק זה יותר קשה. כנראה לא מתגמלים את הפקידים לפי הספקים, לכן בבנק בחרתי בבנק יהב שמראש לא גובה על כרטיסי אשראי
בדיוק עשיתי את זה לפני שבועיים. אומנם אני קורא את הפוסט הזה לראשונה אבל הוא בא טוב 🙂
פשוט התקשרתי לחברת האשראי, אמרתי להם שיש ויזה ללא עמלות, במקום ביטלו לי את העמלות לשנתיים. אמרו לי לחזור אליהם אחרי שנתיים בשביל "לבחון מחדש את המצב" חשוב לציין שהכרטיס בכלל בנקאי! הבנק הנפיק אותו ויש עליו את הסמל שלו (של הבנק) לא הייתה לי בעיה לעזוב, סה"כ רציתי מסגרת אשראי גדולה ואפשרות לרכוש דרך האינטרנט בחו"ל, את זה יש גם עם הויזה של המתחרים.
עכשיו נותר לי לעשות את זה עם כרטיס נוסף ואני מבסוט.
תודה בכל מקרה על הפוסט ויום נעים!
האם מישהו יודע להגיד אם יש חברות שיותר קשה/יותר קל לבטל את דמי הכרטיס (החוץ-בנקאי)? הניסיון שלי עם לאומי קארד הראה שזה היה פשוט מאוד (פשוט להתקשר בתום תקופת הפטור שניתן בהצטרפות ולבקש – מאריכים בשנה), אבל אני אוטוטו צריך להתקשר גם לישראכרט ומעניין אותי מה המדיניות אצלה
לי היה די פשוט עם ישראכרט. למעשה התקשרתי כדי לבטל את הכרטיס, והם הציעו מהר מאוד ביוזמתם.
נראה לי שזה פשוט מאוד בכל החברות – במיוחד אם זה כרטיס שאתה משתמש בו. אם זה כרטיס שישב במגירה ולא קנית איתו כלום במשך שנתיים, יכול להיות שזה פחות יעניין אותם.
תודה אור. זה בין לבין: בעיקר שימש ככרטיס כספומט – כיוון שמשיכות מזומן דרכו נדחו למועד החיוב החודשי ללא ריבית, בניגוד למשיכה ישירות מח-ן העו"ש, הכרוכה בעמלת דמי-רישום פעולה בערוץ ישיר שגובה הבנק; זה גם ההתלבטות עד כמה לממש את האיום לבטל – לא כרטיס המועדון הזה ולא כרטיסים בכלל מציעים כיום את ההטבה הזו.
האם אפשרי לעשות כרטיס אשראי במידה ומעולם לא היה לי כרטיס אשראי (אני מעל גיל 18).
פשוט רציתי לעשות אחד כזב של לאומי קארד free, אבל כתוב שם:
״ההנפקה כפופה לאישור לאומי קארד ומותנית בהחזקת כרטיס אשראי ישראלי תקף״.
תודה מראש
האם ידוע על כרטיסי דביט(דיירקט) ללא דמי מנוי?
כי באופן כללי בעיניי כרטיסי אשראי הם מתכון לאסון..
בנק ישראל הורה לבנקים לא לחייב דמי כרטיס חיוב מידי ללקוחותיהם בעלי כרטיס אשראי בנקאי בח-ן למשך 3 שנים. לעומת זאת, אם אין לך כרטיס אשראי בנקאי בח-ן העו"ש בו הונפק כרטיס חיוב מידי – תשלם ועוד איך תשלם דמי-כרטיס. כך למשל, הבנקים ש"עיקמו את ידם" להנפיק כרטיס חיוב מידי (דיסקונט ולאומי דרך כא"ל ולאומי קארד, בהתאמה), מנצלים זאת כדי להתחזר ולגבות דמי כרטיס יקרים יחסית (7.5 – 8 ש"ח לחודש). כדי לסבר את האוזן, כרטיס דירקט עולה 4.81 ש"ח/6.22 ש"ח בלבד (ישראכרט/מסטרקארד, בהתאמה). אם אתה שואל למה זה, אתה צריך לבוא בטענות לבנק ישראל שבניירות עמדה רשמיים מטעמו מצדד (כהרגלו בקודש) בבנקים ובזכותם לגבות דמי כרטיס (למרות שבאותה נשימה הוא מדבר על כרטיסים כאלה כ"מוצר מדף בנקאי", כמו בחו"ל – אלא שבחו"ל לא נהוג לגבות עליהם עמלה). בכל מקרה, לחברות האשראי אין אינטרס לשווק את הכרטיסים האלה (הם צפויים להניב עמלת סליקה נמוכה יותר מבית העסק וזיכוי מיידי שלו, ואולי אפילו לעבוד כמו משיכה מכספומט, כלומר לא לעבור דרך ה"צנרת" שלהן בכלל), ולכן בתיאום קרטליסטי למדי כל החברות אחת אחרי השנייה הודיעו על ביטול תוכנית ההטבות שלהן לגבי כרטיסים כאלה. הייתרון היחסי של דירקט (מלבד עלותו הזולה יותר) הוא שמדובר בכרטיס היחיד בו לא נחסמת האפשרות לבצע עסקאות מתמשכות ("הוראות קבע"), אם כי מבחינה טכנית, ממשק הסליקה הנוכחי מביא את האפשרות הזו לשאוף ל-0 בכל מקרה.
מלבד האמור לעיל, אני מניח שכרטיסי חיוב מידי צעירים (צעיר, חייל, סטודנט) פטורים גם הם מדמי כרטיס.
היי! קודם כל תודה רבה על המידע היעיל!! הבנתי מחברה שלי שיש אפשרות לדבר עם חברת האשראי ולבקש מהם החזר רטרואקטיבי על כל הזמן שהם גבו מאיתנו כסף על הכרטיס.. רציתי לשאול האם זה אפשרי בכלל? אני לא טובה בכל מה שקשור לוויכוחים ולא בא לי לצאת חוצפנית
יופי של כתבה! תודה רבה!
תודה רבה,
כרגע ביטלת לי 17 שח לחודש כפול 2 כרטיסים.