דו"ח ההוצאות החודשי שלי, שיעזור לכם לחסוך בהוצאות התקשורת: כמה אני משלם על האינטרנט, על הסלולרי, על הטלוויזיה ובסופר? הפירוט המלא
כמו בכל חודש – פירוט ההוצאות החודשי שלי, שיעזור לכם לקבל מדד לעלויות התקשורת השונות. מאז שהתחלתי לפרסם את המדור, שמעתי שוב ושוב מאנשים שהתחילו לשלם פחות בזכותו – ואני שמח על כך. זכרו, הדו"ח מתייחס בפועל לתשלומים שנעשו בחודש הקודם, כלומר באפריל.
אגב, לאלו שתוהים איך יש לי פירוט מדויק כל כך של ההוצאות (כולל הקניות בסופר), התשובה היא כמובן – בזכות התקציב החודשי. וספציפית, בזכות תוכנת You Need A Budget המצויינת שאני משתמש בה. אתם יכולים לקבל עליה הנחה, באמצעות הקופון הזה.
אינטרנט
תשתית בזק: מהירות 30 מגה, מחיר: 95.81 ש"ח.
מקריאה בפורומים השונים, ומתגובות בעמוד הפייסבוק שלנו, די ברור שהמחיר הזה (שקפץ אצלי לפני חודשיים לאחר חצי שנה שבה הוא היה 50 שקלים) כבר נחשב ל"זול" בשביל המהירות הזאת. בזק העלו את המחירים לפני מספר חודשים, ולאור העובדה שאין כמעט תחרות בתחום תשתית האינטרנט, גם בזק וגם הוט הפכו לקשיחים מאוד עם המחירים. המסלול שאני נמצא בו אמור להחזיק עד הקיץ הקרוב. נראה איך ולאן הוא עוד יקפוץ…
ספק, בזק בינלאומי: מהירות 30 מגה, מחיר: 29.90 ש"ח. זה המחיר שתקבלו שם היום על כל מהירות מעל 15 מגה, אפילו 100 מגה. אני כל הזמן שומע על אנשים שמשלמים יותר בגלל חוסר ידיעה, ויותר מכך – יש אנשים שכן מנסים לבקש את המחיר הזה, אבל "מתייאשים" מהר מדי ובסוף מתפשרים על מחיר גבוה יותר. אנא מכם, זה הזמן לקרוא את המדריך שלי, איך להוריד את מחירי האינטרנט. אם אתם משלמים יותר מדי – ואם בספק שלכם לא מוכנים לרדת – זה תחום שבו דווקא כן יש תחרות. קחו את כספכם וחברתכם הנעימה לחברה אחרת. (אלא שסביר להניח שאז ייזכרו סוף סוף בחברה המקורית שלכם להוריד את המחיר לרמה שאליה כיוונתם מלכתחילה).
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 0 שקלים (למשך שנה). תעריפי השיחות – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים.
אם פספסתם, שימו לב לפוסט שפרסמתי על החיסכון במחירי הקווים של בזק – אל תמשיכו להיות פראיירים ולשלם מחירים גבוהיום ומיותרים.
טלפון סלולרי, גולן טלקום: קו אחד ללא הגבלה ב-99 שקלים לחודש, קו שני ב-9.99. סה"כ: 108.99 ש"ח בחודש. שימוש בחו"ל: 10.96 שקלים. הסתבר שיום אחד מתוך השימוש בחו"ל של החודש שעבר, קפץ אל החשבונית הבאה. מה שמשנה את המחיר הכולל לשיחות בחו"ל שהצגתי בחודש שעבר, אבל עדיין מדובר במחיר נמוך מאוד – כ-180 דקות עם כמה מסרונים, בכ-70 שקלים. לא רע, לעומת המחירים המבהילים שעדיין תשלמו אצל חלק מהחברות המתחרות.
אם אתם עדיין באחת החברות הישנות – זה הזמן לקרוא את הפוסט "למה חשוב לעבור חברה סלולרית".
טלוויזיה
התשלום הוא על מסלול "TOP", שכולל את כל הערוצים (מלבד ערוצי הפרמיום), פלוס ממיר Yes Total HD אחד, ממיר YES MAX רגיל (לא HD), ועוד שני ממירים רגילים (עליהם אין תשלום).
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת באפריל: 1,335.96 ש"ח. אין ספק שהמחירים בסופר עולים. מה שמשפיע אצלנו על הסל יותר מכל הם מחירי העופות – מכיוון שאנחנו קונים עוף כזה או אחר (כמעט) בכל שבוע, העובדה שהמחירים קפצו מ-15 עד 20 שקלים לקילו חזה עוף, ל-35 (!!!) שקלים לקילו לחזה עוף, היא משמעותית ביותר. בפועל אני עדיין מוצא מבצעים, אבל גם במבצע, הממוצע שאני משלם הוא כ-25 שקלים לקילו. עדיין גבוה משמעותית מהמחיר של לפני כחצי שנה, בסך הכל.
אז איך ההוצאה החודשית אצלנו בסופר כמעט זהה מחודש לחודש? שוב, בזכות התקציב. קובעים סכום שאותו אנחנו רוצים להוציא בסופר, ולא חורגים מהסכום הזה, גם אם זה אומר לקנות פחות (או לקנות משהו אחר) באותו שבוע. את השיטה המלאה תוכלו לקרוא במדריך לחיסכון בסופר.
כמה אתם משלמים?
עכשיו, כרגיל, התור שלכם: כדי שבאמת נוכל להועיל לכולם, יהיה מצוין אם תכתבו בתגובות כמה אתם משלמים על השירותים השונים. איזו מהירות אתם מקבלים וכמה אתם משלמים עליה? כמה בזק לוקחים מכם עדיין על הטלפון הקווי? והאם אתם מרגישים את עליות המחירים בסופר?
כמו כן, כדי שהפוסט הזה יהיה אפקטיבי, אשמח אם תשתפו אותו. אפשר לעשות את זה בעזרת הכפתורים כאן בתחתית הפוסט, או דרך עמוד הפייסבוק של השקל.
מסקים עם VLAD, אין טעם להחזיק מהירות 30MB, אני משתמש כבד בהורדות, התחברות לעבודה VPN גם עובד יופי…אז מבחינתי 30MB זה בזבוז כסף, לזרוק 35 ש"ח
תיקון שגיאת כתיב:
"מסכים"
תגיד, שילמת דמי התקנה על טלפון של בזק בנלאומי?
לא.