כמה אני משלם על האינטרנט, כמה עולה לי הסלולרי ואיך אני מצליח לשמור על רמת מחירים חודשית אחידה בסופר? הפירוט המלא, כדי שגם אתם תוכלו לחסוך
כמו בכל חודש – פירוט ההוצאות החודשי שלי, שיעזור לכם לקבל מדד לעלויות התקשורת השונות. זכרו, הדו"ח מתייחס בפועל לתשלומים שנעשו בחודש הקודם, כלומר במאי, לכן הוא גם לא כולל עדיין שינויים בעקבות עליית המע"מ.
אגב, לאלו שעדיין תוהים איך יש לי פירוט מדויק כל כך של ההוצאות (כולל הקניות בסופר), התשובה היא כמובן – בזכות התקציב החודשי. וספציפית, בזכות תוכנת You Need A Budget המצויינת שאני משתמש בה. אתם יכולים לקבל עליה הנחה, באמצעות הקופון הזה.
אינטרנט
תשתית בזק: מהירות 30 מגה, מחיר: 95.81 ש"ח.
לפני כחודש בזק יצאו בקול גדול עם מבצע לתקופה מוגבלת – מהירות של 100 מגה ב-100 שקלים. מכיוון שזה הבדל של 5 שקלים בלבד, ומכיוון שבקיץ המחיר במסלול שלי אמור בכל מקרה לעלות – ניסיתי להצטרף אל המבצע המתוקשר. אלא שאז גיליתי שברחוב שלנו אין בכלל תשתית ל-100 מגה, ו-30 היא המהירות הגבוהה ביותר האפשרית. שיטוטים בפורומים גילו עוד המון אנשים שנתקלו באותה בעיה – כלומר, זה יפה לפרסם מהירויות גבוהות עם גידי גוב – רק חבל שהרבה מאוד אנשים לא יכולים, טכנית, להצטרף בכלל למהירות הזו.
ספק, בזק בינלאומי: מהירות 30 מגה, מחיר: 29.90 ש"ח. זה המחיר שתקבלו שם היום על כל מהירות מעל 15 מגה, אפילו 100 מגה. אני כל הזמן שומע על אנשים שמשלמים יותר בגלל חוסר ידיעה, ויותר מכך – יש אנשים שכן מנסים לבקש את המחיר הזה, אבל "מתייאשים" מהר מדי ובסוף מתפשרים על מחיר גבוה יותר. אנא מכם, זה הזמן לקרוא את המדריך שלי, איך להוריד את מחירי האינטרנט. אם אתם משלמים יותר מדי – ואם בספק שלכם לא מוכנים לרדת – זה תחום שבו דווקא כן יש תחרות. קחו את כספכם וחברתכם הנעימה לחברה אחרת. (אלא שסביר להניח שאז ייזכרו סוף סוף בחברה המקורית שלכם להוריד את המחיר לרמה שאליה כיוונתם מלכתחילה).
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 0 שקלים (למשך שנה). תעריפי השיחות – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים.
אם פספסתם, שימו לב לפוסט שפרסמתי על החיסכון במחירי הקווים של בזק – אל תמשיכו להיות פראיירים ולשלם מחירים גבוהיום ומיותרים.
טלפון סלולרי, גולן טלקום: קו אחד ללא הגבלה ב-99 שקלים לחודש, קו שני ב-9.99. סה"כ: 108.99 ש"ח בחודש. בגולן טלקום הרחיבו קצת את מסלול ה-9.99, הוסיפו לו מסרונים ללא הגבלה ו-60 דקות שיחה לחו"ל. מכיוון שאני משתמש בקו הזה בעיקר כקו מגירה, אין לי הרבה שימוש גם בתוספות – אבל תמיד נחמד לקבל יותר בעבור אותו מחיר.
אם אתם עדיין באחת החברות הישנות – זה הזמן לקרוא את הפוסט "למה חשוב לעבור חברה סלולרית".
טלוויזיה
התשלום הוא על מסלול "TOP", שכולל את כל הערוצים (מלבד ערוצי הפרמיום), פלוס ממיר Yes Total HD אחד, ממיר YES MAX רגיל (לא HD), ועוד שני ממירים רגילים (עליהם אין תשלום).
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת במאי: 1,309.50 ש"ח. (חודש קודם: 1335.96). האמת? זה כל פעם קצת מפתיע אותי מחדש, איך למרות עליות המחירים הבלתי פוסקות בסופר, אנחנו מצליחים לשמור על רמת הוצאה כמעט זהה כל חודש. אז כן, זה אומר שקונים קצת פחות (במקביל לרדיפה אובססיבית יותר אחרי מבצעים וקופונים). אבל זה רק מדגיש את העובדה שכשמחליטים לחסוך על הסעיף הזה, ומשתמשים במדריך לחיסכון בסופר שלי, זה באמת אפשרי.
בעבר נהגתי לחלק את רוב קניות הסופר שלי בין ה"שופרסל דיל" ו"כמעט חינם" בתל אביב, עם השלמות קטנות בכמה חנויות נוספות עפ"י מבצעים. אלא שאז המחירים ב"כמעט חינם" התחילו לעלות, ובצירוף הסניף התל אביבי שהיה תמיד סוג של בית משוגעים רועש ומבולגן, הקניות הגדולות שלי כבר נטו יותר לכיוון השופרסל דיל. אלא שלפני כמה חודשים "יינות ביתן" קנו את רשת כמעט חינם, והסניף התל אביבי התחיל להשתנות לטובה – המחירים שוב זולים (יחסית), הסניף במצב טוב יותר, ולכן אני מוצא את עצמי קונה יותר ויותר שם. החיסרון: ליינות ביתן אין מותג פרטי, לכן הם מוכרים בעיקר מותגים מוכרים. אז אמנם הם מוכרים את המותגים המוכרים בזול יותר, בדרך כלל, מאשר המחירים המקבילים בשופרסל – אבל המותג הפרטי במקומות אחרים עדיין מנצח, בחלק מהמקרים.
כמה אתם משלמים?
עכשיו, כרגיל, התור שלכם: כדי שבאמת נוכל להועיל לכולם, יהיה מצוין אם תכתבו בתגובות כמה אתם משלמים על השירותים השונים. איזו מהירות אתם מקבלים וכמה אתם משלמים עליה? כמה בזק לוקחים מכם עדיין על הטלפון הקווי? והאם אתם מרגישים את עליות המחירים בסופר?
כמו כן, כדי שהפוסט הזה יהיה אפקטיבי, אשמח אם תשתפו אותו. אפשר לעשות את זה בעזרת הכפתורים כאן בתחתית הפוסט, או דרך עמוד הפייסבוק של השקל.