יוצאים לנופש? למה לא כדאי לחכות לדקה ה-90, מה רע בדילים של טיסה ומלון, ומה חשוב לבדוק לפני שמזמינים: המדריך שיעזור לכם לצאת לחופשה זולה
פוסט אורח: ניבי נאור חיפשה במשך שנים את הדילים הטובים ביותר לנסיעות לחו"ל לעצמה ולחברים. עכשיו היא עומדת מאחורי דף הפייסבוק "לכי חפשי", ומציעה את שירותיה גם לציבור הרחב. במדריך שלפניכם, היא חולקת כמה מהטיפים של מציאת חופשות בזול.
הקיץ בעיצומו, וכולם מחפשים בשבע עיניים את הדיל המושלם לחופשה משפחתית במלון. הכל כלול באילת? אולי דווקא בטורקיה או ביוון? 4 כוכבים או 5? ואם רוצים לטוס לאירופה ולטייל עם רכב – עדיף להזמין מלון מראש לכל לילה, או לסמוך על המזל ולחפש ברגע האחרון כל ערב? מה הכי משתלם, מה הכי זול, ואיך נוכל לסיים את החופשה בלי לקבל טלפון מהבנק על החריגה מהמסגרת? הנה כמה כללי עשה ואל תעשה, שאם תקפידו עליהם לפני כל חופשה שאתם מזמינים, תוכלו לנסוע בראש שקט יותר, ולחזור עם חשבון בנק מאוזן יותר.
חופשה זולה וטובה: מה כן לעשות?
- עשה: הזמן מראש וחפש מבצעים
במשך שנים סיפרו לנו שאם לא מזמינים חופשה מראש ומחכים לרגע האחרון המחירים צונחים ואפשר למצוא חדרי מלון בחצי מחיר. זו אגדה אורבנית נחמדה, אבל לא יותר מאגדה אורבנית – כמעט תמיד מלונות יציעו הנחות ומבצעים למי שמזמינים שבוע, חודש או שלושה חודשים מראש. אם בכל זאת אתם רוצים להיות ספונטניים ולצאת לחופשה תוך שבוע או שבועיים, חפשו דילים באתרי הקופונים השונים. דווקא ברגע האחרון יכול להיות שתמצאו שם מבצעים אטרקטיביים, שאומנם יהיו יקרים יותר מאשר אם הייתם מזמינים זמן רב מראש, אבל לפחות לא במחיר מלא.
- עשה: השווה מחירים ביותר מאתר אחד
רגע לפני שאתם מתפתים לסיסמה "המחיר הזול ביותר – בהתחייבות" שכל כך הרבה אתרי אינטרנט מתהדרים בו, נסו לבדוק את ההצהרה הזו בעוד אתר או שניים, ויכול מאוד להיות שתגלו שההתחייבות הזו לא שווה הרבה. מומלץ במיוחד לא להסתפק באתרי התיירות כמו גוליבר או איסתא, ולבדוק גם אתרים בינלאומיים כמו booking.com או hotels.com. האתרים האלה, בגלל שהם פונים לקהל רחב בהרבה מאשר האתרים הישראליים, יכולים להרשות לעצמם להציע מבצעים משתלמים בהרבה, ועדיין לא להפסיד שקל. או יורו. או דולר.
- עשה: קרא גם את האותיות הקטנות
מדי יום מתפרסמות בעיתונים מודעות על דילים במחירים מצחיקים ממש במלונות יוקרה ביעדים אטרקטיביים במיוחד. אבל ליד המחיר בדרך כלל מופיעה כוכבית שמפנה לכיתוב זערורי בתחתית המודעה "בתאריכים נבחרים בלבד", או שמופיעות המילים "החל מ-" בכתב עוד יותר זערורי. כשאתם מתקשרים להזמין את הדיל מתברר שהמחיר שפורסם תקף רק אם תסעו מחר בבוקר, או לחילופין בעוד 8 חודשים, ולתאריכים שאתם מתעניינים בהם המחיר כמעט כפול, אם לא יותר מכך. שלא לדבר על דילים שבהם לא מספרים לכם שהמחיר אינו כולל ארוחת בוקר, או העברות משדה התעופה, מע"מ או מס עירוני כזה או אחר שמייקר בהרבה את ההזמנה שלכם.
- עשה: קרא ביקורות גולשים
התמונות באתר של המלון מאוד מרשימות, החדרים נראים ענקיים ומרווחים, התיאור מפתה והמחיר שווה לכל כיס. איך זה יכול להיות? זה כנראה לא יכול להיות. האתר TripAdvisor מרכז ביקורות גולשים כמעט על כל מלון בעולם, ומציג לכם גם את התמונות הרשמיות שהמלון מפרסם, אבל גם תמונות שצילמו אורחים ששהו במלון. האתר מדרג את כל המלונות בכל עיר לפי רמת שביעות הרצון של הגולשים. אם אתם רואים שהמלון שהציעו לכם במחיר מפתה מדורג במקום ה-435 מתוך 450 מלונות בעיר, והגולשים כותבים עליו Worst hotel ever, ותרו עליו. לעומת זאת באתר הזה תוכלו למצוא מפעם לפעם פנינים של ממש ולגלות מלונות במחירים משתלמים במיוחד עם ביקורות משתפכות ומהללות, שלא מקבלות ביטוי של ממש באתרי ההזמנות, ובוודאי שלא במשרדי הנסיעות.
- עשה: בדוק אפשרויות של חנייה במלון ו/או תחבורה ציבורית בסביבתו
כלל ברזל חשוב אומר שככל שתתרחקו ממרכז העיר כך ירדו מחירי המלונות ותשתפר האיכות שלהם. אם אתם מסתובבים עם רכב בחופשה שלכם, זו לא אמורה להיות בעיה לנסוע הלוך ושוב מהמלון לעיר, כל עוד יש לכם היכן להחנות את הרכב במהלך הלילה. אם לבית המלון אין מגרש חנייה פרטי ומאובטח, תיאלצו לחפש חנייה ברחוב ממש כאילו אתם בתל אביב. אם אתם לא מצוידים ברכב, בדקו באמצעות Google Maps את כתובת המלון ואת אפשרויות הנסיעה בתחבורה ציבורית ממנו למרכז העיר וחזרה. מומלץ לא לבזבז יותר מחצי שעה בנסיעה הלוך ושוב מהמלון. גם אם הייתם רוצים לבקר בתל-אביב, כנראה שלא הייתם בוחרים ללון במלון בנתניה, ואין כל סיבה לעשות דבר דומה בחו"ל.
חופשה זולה וטובה: מה לא לעשות?
- אל תעשה: אל תתפתה לדילים של טיסה ומלון
יש סיבה לכך שהדילים שמציעים לכם טיסה ומלון הם זולים כל כך – המלונות שיציעו לכם כמעט תמיד יהיו הישנים ביותר, המוזנחים ביותר, או המרוחקים ביותר ממרכז העיר. ספקי הדילים בונים על זה שלא תבדקו אותם ותתפתו למחיר, ובצדק. אל תזמינו דיל כזה לפני שחיפשתם ביקורות על המלון, ובדקתם במפה איפה הוא ממוקם וכמה זמן ייקח לכם להגיע ממנו ליעד שאליו אתם נוסעים. אם תוצאות הבדיקה הראו שעדיף לוותר על הדיל, נסו להרכיב לבד דיל שכולל את אותה טיסה ומלון סביר יותר. ההפרש במחיר לא יהיה כל כך גדול כמו שנדמה לכם.
- אל תעשה: אל תניח שמלון יקר יותר הוא טוב יותר
בארצות הברית בכל חדר במוטל שיעלה בסביבות 50$ ללילה לזוג תקבלו שתי מיטות זוגיות גדולות, שירותים ואמבטיה צמודים, טלוויזיה עם כבלים, חנייה צמודה, מקרר, ואפילו קפה ומאפה בבוקר. באותו מחיר באירופה תוכלו, במקרה הטוב, לקבל חדר עם שתי מיטות יחיד, ואם יהיה לכם מזל יהיו גם מים חמים במקלחת. טווח המחירים משתנה מאוד ממדינה למדינה ומאתר תיירות אחד לשני, וחשוב לברר את המחיר הממוצע לחדר ממוצע במלון ממוצע כדי לא לשלם מחיר מופרז על מלון שיתברר שהוא דווקא ברמה נמוכה.
- אל תעשה: אל תתפשר על מלון עם מקלחת או שירותים משותפים
גם אם אתם לא ממש מפונקים, ושירותים משותפים לא נשמעים לכם כמו דבר נורא כל כך, קחו בחשבון שהמלונות שמציעים את החדרים הזולים האלה הם בדרך כלל מלונות ישנים יותר, שנבנו בתקופה שבה לא היה מקובל שבכל חדר יש שירותים ומקלחת, ושהחדרים בהם קטנים יותר, עד כדי זערוריים. בדרך כלל אלה יהיו גם מלונות שלצד חדרים של ממש יציעו לכם גם אופציה של לינה במיטה בחדר ל-4, ל-6, ל-8 או ל-10 אנשים, במיטות קומותיים או במיטות שדה. עם כל הכבוד לרצון לחסוך בהוצאות, אף אחד לא אמר שבחופשה צריך לסבול…
- אל תעשה: אל תשלם תוספות מחיר מופרזות
בכל מקום שבו כתוב "בתוספת מחיר" ללא ציון המחיר, אפשר להניח שהמחיר יהיה מופרז. על חיבור לאינטרנט במלון בלאס וגאס, למשל, אתם יכולים לשלם עד 25$ ליום. ארוחת בוקר במלונות רבים באירופה תעלה לכם בסביבות 15 אירו לאדם ליום. מיטת תינוק נוספת יכולה כמעט להכפיל את מחיר החדר, ואלה רק חלק מהתוספות שעלולות לייקר לכם ברגע האחרון את עלות המלון. אם אתם לא יכולים לקבל פירוט של כל תוספות המחיר בעת ההזמנה – אל תזמינו. חפשו מלון שבו ארוחת הבוקר כלולה במחיר, ושמספק חיבור אינטרנט חינם בחדרים, או לפחות בלובי.
- אל תעשה: אל תסמוך רק על ההמלצות של סוכן הנסיעות
למרות הניסיון, הוותק והמוניטין, רוב סוכני הנסיעות לא ביקרו מעולם ברוב המלונות שעליהם הם ממליצים. במקרה הטוב הם מסתמכים על חוות הדעת של לקוחות קודמים שלהם, ובמקרה הפחות טוב – הם לא מסתמכים על כלום, ורק בונים על העמלה שיקבלו מהמלון או מרשת המלונות תמורת כמות החדרים שיצליחו למכור. לפני שאתם חותמים על העסקה במשרד הנסיעות, קחו לכם יום יומיים לחפש המלצות וביקורות על המלון שהציעו לכם, כדי לגלות אם הוא באמת כל כך מומלץ כמו שסוכן הנסיעות טוען.
- נראה לכם מסובך מדי? רוצים שמישהו אחר יעשה בשבילכם את העבודה הקשה? "לכי חפשי" תמצא לכם את הדיל המשתלם והזול ביותר לנסיעה הבאה שלכם לחופשה, תמורת עמלה של 5% בלבד.
[…] הזו מהמאמר איך לחסוך ולצאת לחופשה זולה מאתר "השקל", שמירה על אחידות והקבלה נעשתה באמצעות […]