פירוט הוצאות התקשורת (והסופר) החודשי שלי, כדי שתוכלו גם אתם לדעת ולחסוך. והפעם – כמה וכמה שינויים בגזרת בזק, יס, בזק בינלאומי והסופר
כמו בכל חודש – פירוט ההוצאות החודשי, שיעזור לכם לקבל מדד לעלויות התקשורת השונות. זכרו, הדו"ח מתייחס בפועל לתשלומים שנעשו בחודש הקודם, כלומר באוגוסט, וכולל הפעם שינויים בבזק, בזק בינלאומי ו-יס, לאחר שלמרבה הצער חבילת ה"מבצע" השנתית שלי הסתיימה.
אגב, לאלו שעדיין תוהים איך יש לי פירוט מדויק כל כך של ההוצאות (כולל הקניות בסופר), התשובה היא כמובן – בזכות התקציב החודשי. וספציפית, בזכות תוכנת You Need A Budget המצויינת שאני משתמש בה. אתם יכולים לקבל עליה הנחה, באמצעות הקופון הזה.
אינטרנט
תשתית בזק: מהירות 40 מגה, מחיר: 96.63 ש"ח.
זו הפעם האחרונה שהמספר הזה מופיע פה למרבה הצער – משום שה"מבצע" השנתי שלי בבזק הסתיים. כמובן, אני לא אחד שאתן למבצע להסתיים בלי שיחות טלפון ארוכות – ואכן התקשרתי לבזק כדי "לחדש" את המבצע. אלא שבזק נהיו עקשנים. ראשית, הם העלו לי "בחינם" את המהירות מ-30 ל-40. תודה רבה – אלא שעכשיו יש להם "תירוץ" לקחת מחיר גבוה יותר, כך שהחינם, בסופו של דבר, עולה ביוקר. זה לא במקרה שהמהירויות של כולם עולות "בחינם" בחודשים האחרונים – נכון שברגע ההעלאה אין תוספת מחיר, אבל כשהמסלול שהלקוח נמצא בו מסתיים, הוא שם לב פתאום שכל סולם המחירים של בזק עלה ביחד עם המהירויות, ושקשה למצוא מהירויות נמוכות יותר במחירים נמוכים יותר.
אז ראשית הגעתי אל המוקדנית הראשונה, זו שמוסמכת להציע רק את המחיר המקסימלי. מכיוון שתחקרתי את העניין מראש (משהו שגם אתם חייבים לעשות) כבר ידעתי שהיא תציע ככל הנראה 119 שקלים בעבור 40 מגה, ומשם אפשר לרדת בהמשך עד 109. אלא שהיא, בטעות כנראה, הציעה לי 40 מגה ב-109 שקלים כבר בתחילת השיחה. כשהתעקשתי שזה לא מספיק טוב, היא העבירה אותי אל "קשרי הלקוחות", כלומר אל הנציג "הבכיר יותר" שמוסמך להציע הנחות נוספות. אלא שהוא נחרד לשמוע שהיא כבר הציעה 109 ("אני לא מבין איך היא הציעה מחיר כזה, היא לא יכולה"), משום שזה הסכום הכי נמוך שאליו הוא יכול לרדת, ופתאום אין לו איך להרשים אותי. הפתרון של בזק? לסרסר קצת את יס.
מכיוון ש-יס ובזק שייכים לאותה קבוצה, אז אמנם אין חבילות טריפל כמו של הוט, אבל הם בהחלט יכולים לנסות לחבר את ההצעות. כך שנציג השימור של בזק העלה על הקו נציגת שירות לקוחות של יס – כדי להוריד את המחיר החודשי שאני משלם שם (למרות שזו לא הייתה כוונתי המקורית… אני "בסך הכל" רציתי מחיר יותר טוב מבזק). התוצאה? התשלום החודשי לבזק יעלה מ-96.63 ל-109 שקלים החל מהחודש הבא. אבל המחיר של יס יורד במקביל ב-10 שקלים. כלומר בפועל, אני מוסיף לתשלום החודשי שלי קצת פחות מ-3 שקלים בלבד. זה כמובן לא היה עוזר למי שמנוי רק לבזק, בלי יס – אבל תזכרו שהאופציה הזו קיימת. אם בזק לא מוכנים להוריד מצד אחד – שינסו להוריד לכם מהצד השני.
ספק, בזק בינלאומי: מהירות 40 מגה, מחיר: 29.90 ש"ח. זה המחיר שתקבלו שם היום על כל מהירות מעל 15 מגה, אפילו 100 מגה. ברגע שבזק העלו את המהירות מ-30 ל-40, התקשרתי מיד גם אל בזק בינלאומי. ניסיתי להתחמק מהריקוד הקבוע הזה של "אבל אי אפשר", "אין מחירים כאלה" וכו' – ואמרתי כבר מהרגע הראשון שאני יודע שאני יכול לעלות מ-30 ל-40 באותו המחיר בדיוק, כלומר 29.90. זה לא כל כך עזר – המוקדנית התעקשה בכל זאת להעביר אותי אל הנציגה הבכירה יותר, עוד קצת המתנה, עוד בקשת אישור מיוחד – אבל בסוף, הידד. מהירות גבוהה יותר, אותו תשלום חודשי.
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 10 שקלים (למשך שנה), כולל 60 דקות חודשיות. תעריפי השיחות מעבר לזה – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים. המבצע השנתי שלי במסגרתו שילמתי 0 שקלים בחודש הסתיים למרבה הצער, וכל ניסיונותיי לחדש אותו לא צלחו. אבל הצלחתי לפחות לקבל "בונוס" של 60 דקות שיחה חודשיות לנייח/נייד, מה שממתן קצת את העלייה מ-0 ל-10 בתשלום החודשי. בכל מקרה, זה עדיין הרבה יותר זול מקו טלפון רגיל של בזק.
אם פספסתם, שימו לב לפוסט שפרסמתי על החיסכון במחירי הקווים של בזק – אל תמשיכו להיות פראיירים ולשלם מחירים גבוהיום ומיותרים.
טלפון סלולרי, גולן טלקום: קו אחד ללא הגבלה ב-99 שקלים לחודש, קו שני ב-9.99. סה"כ: 108.99 ש"ח בחודש. אם אתם עדיין באחת החברות הישנות – זה הזמן לקרוא את הפוסט "למה חשוב לעבור חברה סלולרית".
טלוויזיה
התשלום הוא על מסלול "TOP", שכולל את כל הערוצים (מלבד ערוצי הפרמיום), פלוס ממיר Yes Total HD אחד, ממיר YES MAX רגיל (לא HD), ועוד ממיר אחד רגיל (עליו אין תשלום). כאמור, בעקבות השיחה המשותפת עם בזק, התשלום החודשי ירד ב-10 שקלים. כמו כן, מי שעוקב אחרי עמוד השקל בפייסבוק יודע שבחודש הקודם נאלצתי להחליף שלט שהתקלקל, בסך הכל חצי שנה לאחר ההחלפה הקודמת שלו (שעלתה 48 שקלים). יס התעקשו תחילה שאין ברירה – האחריות היא ל-3 חודשים בלבד, ואני צריך להחליף אותו שוב בדואר ולשלם שוב 48 שקלים. במסגרת כל השיחות והשינויים עם בזק/יס, הצלחתי גם להסביר את האבסורד של העניין, וקיבלתי הבטחה שאקבל זיכוי על החלפת השלט. 3 נציגים שונים דיברו איתי ואישרו את עניין הזיכוי.
מה קרה בפועל? נכון, כלום. בחשבונית החודשית של אוגוסט לא הופיע הזיכוי. כשהתקשרתי לברר מה קרה, הסתבר ש – הפתעה – שכחו לפתוח בקשה לבצע את הזיכוי בפועל. אין בעיה, זה יקרה, עכשיו רק תחכה חודש לחשבונית הבאה בבקשה. נהדר.
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת באוגוסט: 1,700 ש"ח. (חודש קודם: 1,489). ההסבר העיקרי לקפיצה בהוצאות הסופר החודש, נמצא בשבוע האחרון של אוגוסט – אז הקדמנו לקנות את הבשר, העופות ושאר המוצרים לראש השנה. כך שבפועל, חלק מהסכום הזה שייך תאורטית לספטמבר (כלומר – ייאכל בספטמבר). אבל ברור שהוצאות החג, במיוחד עם המחירים הגבוהים כל כך של העופות בימים אלו, הן גבוהות יותר מההוצאות של חודש רגיל – כך שגם אם בסופו של דבר נסתכל על הוצאות הסופר של אוגוסט פלוס ההוצאות של כל ספטמבר – אין לי ספק שההוצאה הדו-חודשית תהיה גבוהה יותר מהוצאה דו-חודשית רגילה. מי שטרם קרא או זקוק לרענון – אל תשכחו את המדריך לחיסכון בסופר שלי.
כמה אתם משלמים?
עכשיו, כרגיל, התור שלכם: כדי שבאמת נוכל להועיל לכולם, יהיה מצוין אם תכתבו בתגובות כמה אתם משלמים על השירותים השונים. איזו מהירות אתם מקבלים וכמה אתם משלמים עליה? כמה בזק לוקחים מכם עדיין על הטלפון הקווי? והאם אתם מרגישים את עליות המחירים בסופר?
אנחנו משלמים למשך שנה על 5 מגה תשתית+ספק (בזק+בזק בינלאומי) 75 ש"ח. לאחר שנה המחיר קופץ (מה קופץ, מנתר) ל-122 ש"ח ל*תשתית בלבד*. שמתי תזכורת בסלולרי…
יש לדודה שלי אותה חבילה.
התקשרתי ואמרתי שאם לא נשאר אותו מחיר הם יכולים לסגור את הברז לאינטרנט. הם נתנו העכרה עוד 3 חודשים בתקווה ויהיו להם דילים יותר משתלמים. שמתי תזכורת בגוגל קלנדר 🙂
לגבי קפיצה: בזק מעלים ל75 ועוד 30 לספק, סה"כ 105 ש"ח
איך אתה הגעת ל122????
אני מצטט מהמכתב שהם שלחו לי:
"מחודש 13 [תעריף] בזק – לפי מחירון בזק ו-49.9 ש"ח כולל מע"מ לבזק בינ"ל".
אם הם מעלים ל-75 (מחירון בזק) הסכום הכולל הוא 125.
שאלה לי, למה אתה בכלל מחזיק קו טלפון? הנייד נותן לך הכל כלול.
ועוד שאלה, ברשותך. אנחנו עדיין משלמים אחזקת קו של בזק (בלי להשתמש בו בכלל) כדי שיהיה טלפון "לכל מקרה". חושב שזה שיקול לא נכון?
האמת היא שאין לי הסבר כל כך טוב למה אנחנו מחזיקים עדיין קו טלפון "רגיל" – כנראה עניין של הרגל, אולי פחות קרינה כשמדברים שיחות ארוכות מהטלפון הרגיל ולא הסלולרי. אבל בכל מקרה, אני לא רואה שום סיבה לשלם אחזקת קו יקרה לבזק, כשאפשר במחירים הרבה יותר נמוכים לעשות קו "אינטרנטי" באחת החברות האחרות.
טלפון רגיל יעבוד גם בזמן הפסקת חשמל 🙂 מחשבות אמומות על מחשבה נראה לי.
בכל מקרה, אחרי שעברתי לבזק בן לאומי התקשרו אלי מנטוויזין והציעו 40 מגה ב 25, לא נראה לי שאני אקח, אתמול, כאשר שאלתי אם הם רוצים להשוות מחירים הם סירבו והיום פתאום נזכרו שכן אפשר. מרגיז. אבל רושמת כאן, שאנשים ידעו שניתן להוריד אותם.
אני בהוט בטריפל הכל מהכל פתוח מאה מגה, טלפון ללא הגבלה 400 ש"ח, בזק בינלאומי 29.90 למאה מגה, סלולרי גולן טלקום 0 ש"ח.
ממליץ לך לעיין במבצעים של 012 לקו הקווי, כי אתה לא רוצה דמי מנוי:
http://www.kamaze.co.il/%D7%98%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%9F-012-%D7%A1%D7%9E%D7%99%D7%99%D7%9C.aspx
לגבי 012 – לא בדקתי את זה בעצמי, אבל שמעתי מאנשים אחרים שהם לוקחים תשלום חודשי על הנתב המיוחד, ככה שזה לא באמת ללא כל תשלום חודשי. בבזק בינלאומי לעומת זאת, לא לוקחים תשלום על הנתב.
תתקשר ותשאל, יש לך נתב של בזק בינלאומי תשמור אותו ואל תיקח את הנתב שלהם
מה עם אוקטובר! תכף הוא נגמר 🙂
כשאין שינויים גדולים אני לפעמים מדלג על חודש – אבל בשבוע הבא אפרסם כבר את של נובמבר (: