כשאתם מנסים להוריד את המחיר בחברת התקשורת שלכם, אל תישברו ואל תתפשרו באמצע המשא ומתן – כי זה מה שהנציגים ינסו לגרום לכם לעשות
בזמן האחרון סיפרו לי על כמה מקרים שבהם, בעקבות קריאה בבלוג, אנשים החליטו לקחת את גורלם בידיים – ולבדוק כמה הם משלמים לחברות התקשורת השונות (אינטרנט, טלוויזיה, וכו'). אחרי שהם גילו, למשל דרך הדו"ח החודשי שלי, שהם משלמים יותר מדי – הם התרגזו (מצוין!), והחליטו להיות אמיצים ולהתקשר כדי להוריד את המחיר, כפי שאני מסביר במדריך לקבלת מחירי אינטרנט זולים.
אלא מה? שהנציגים בצד השני של הטלפון, מיומנים ומתמחים בלגרום לכם לשלם יותר ממה שאתם צריכים. וכשהמחיר ששילמתם עד עכשיו הוא מלכתחילה גבוה הרבה יותר ממה שאתם יכולים וצריכים לשלם – יש לנציגי החברות הרבה טווח פעולה, של איך לשחק איתכם ולשכנע אתכם שקיבלתם דיל מעולה, ואנא תפסיקו כבר להציק להם.
כך למשל קרה לחני, ששמה לב שהיא משלמת על האינטרנט 80 שקלים להוט, ו- 100 שקלים בחודש (!!) לבזק בינלאומי, על מהירות של 12 מגה. כזכור, אני משלם 29.90 לבזק בינלאומי על מהירות של 40 מגה. והיא – אני חוזר – 100 שקל. כל חודש. מי יודע כבר כמה זמן.
הדגשתי בפניה שהמחיר הזה שערורייתי בימים אלו, והיא התקשרה אליהם נחושה. אבל לא נחושה מספיק. כי כאמור, כשמתחילים מ-100 שקל לחודש, לנציגים יש עם מה לעבוד. וכך הם הסכימו להציע לה מבצע נהדר, רק לכבודה – ולהוריד את המחיר ל-70 שקלים לחודש. עוד קצת דיונים עם הנציג – והמחיר ירד ל-60 שקלים בחודש.
כאן חני נשברה, וכך קורה להרבה אנשים למרבה הצער. כמה אפשר להתווכח עם הנציג? הנה, בשיחה אחת היא חסכה 40 שקלים בחודש, שזה סכום מכובד לכל הדעות, לא מספיק?
לא. כי המחיר הזה היה עדיין כפול מהמחיר שהיא צריכה לשלם שם. (ואפילו יותר, אם תעבור לחברה אחרת). עודדתי אותה לחזור אליהם כועסת, להסביר שזו שערורייה שעד היום לקחו ממנה 100 שקל, ושאם לא מורידים ל-29.90, היא עוזבת מיד. הפעם זה כמובן עבד.
דבר דומה קרה לידידתי ענת, שהעבירה את תשתית האינטרנט שלה מהוט לבזק – כלומר הגיעה אל בזק כלקוחה חדשה, מה שבבזק מאוד אוהבים. או לפחות, אמורים לאהוב.
באתר ההרשמה של בזק מופיע מחיר מאוד ברור על מהירות 40 מגה – 85 שקלים לחודש, למשך השנה הראשונה. ענת אמנם הכירה (דרכי) את המחיר הזה, אבל לא הכירה את הקישור הזה. לכן, כשהתקשרה למוקד של בזק להזמין קו אינטרנט דרך המוקדנים – הסבירו לה שהמחיר "הכי נמוך" ל-40 מגה הוא… 115 שקלים בחודש. (אני, כזכור, אפילו לא כלקוח חדש – משלם 109 בחודש). אמרו לה שיש מחיר של 85 שקלים – ל-15 מגה.
אז למה המוקדנים לא סיפרו לה על ה-85 שקלים ל-40 מגה ללקוח חדש? ונניח שהמחיר הזה הוא רק ללקוחות שנרשמים דרך האתר – למה לא יכלו להציע לה להרשם דרך האתר ולשלם הרבה פחות, כלומר 360 שקלים פחות לאורך השנה? נו למה. כי הם יודעים שרוב האנשים שכבר מתקשרים, יקבלו את מה שיגידו להם. ואם יגידו להם לשלם מחיר גבוה שלא לצורך – הם ישלמו אותו, כי הם לא יודעים על משהו אחר. ואם הם יתווכחו קצת, יורידו להם את המחיר הגבוה-מדי למחיר קצת-פחות-גבוה-מדי, אבל עדיין גבוה יותר ממה שאפשר באמת לשלם (ואפילו בלי ויכוחים! סתם בקישור לעמוד רשמי של בזק).
אז מה הלקח משני הסיפורים הללו, ואחרים דומים ששמעתי בחודשים האחרונים? קודם כל אתם חייבים לדעת מה המחיר הנמוך ביותר שאליו אפשר להגיע אל מול הספק (בין אם מדובר באינטרנט, בטלוויזיה או בסלולר) – אחרי שאתם יודעים מה המחיר הזה, אל תסכימו להתפשר על מחיר גבוה יותר. זה שהתקדמתם חצי דרך, והמחיר ירד בחצי ממה שהוא יכול לרדת, זה נחמד – אבל זה לא ההישג שאליו אתם צריכים לשאוף. אין שום הישג בלשלם מאות שקלים מיותרים בחודש – גם אם הציעו לכם לשלם קצת פחות שקלים מיותרים.
אפשר לפרסם תגובה גם לא דרך הפייסבוק ושהשם שלי לא יופיע לעיני כל ?
כן, בדיוק בצורה הזו.
"אני משלם 29.90 לבזק בינלאומי על מהירות של 40 מגה. והיא – אני חוזר – 100 שקל. כל חודש. מי יודע כבר כמה זמן."
זה המחיר לתשתית??
לא, לספק
קרה לי אותו דבר לפני שבועיים בערך. אמרתי תודה רבה ועברתי לאקספון, 20 שקל בחודש לכל מהירות עד 20 מגה (ובגלל שזה היה בסוף החודש, קיבלתי מהם חשבונית מצחיקה על 60 אגורות).
הוט והוט נט הכי זולים בשוק (לפחות איתי)
20 ש"ח ספק ועוד 65 ש"ח תשתית ל-12 מגה…