יכול להיות שבמקום העבודה שלכם מסתתרות הטבות שיכולות לחסוך לכם הרבה כסף: ביטוח קולקטיבי, כרטיסי אשראי, מסעדות בהנחה. איפה מתחילים לחפש?
משכורת, דמי נסיעה וימי חופשה – אלו מרכיבים בסיסיים בכל מקום עבודה, שכולם מכירים. רבים גם שמעו על ההטבות המלהיבות של חלק מעובדי ההייטק – מקררי גלידות, ערסלים ופינות משחקים. אבל אצלכם בעבודה? בטח אין כלום. ובכן – לא בהכרח. במקומות עבודה רבים מצטברות עם השנים כל מיני הטבות, ולפעמים אין אף אחד שיודע לספר עליהן לעובד החדש בצורה מסודרת.
יש ארגונים שבהם תקבלו קלסר מסודר עם פירוט של ההטבות. אפילו שם, סביר להניח שלא תמצאו את הכל. אבל בהרבה מקומות זה יותר גרוע – הטבה אחת הגיעה באימייל לפני שנה, על הטבה אחרת סיפרו בכנס העובדים לפני שנתיים, ועובד חדש שמגיע למקום (ולפעמים – גם העובדים הוותיקים), לא יודע אפילו שהוא צריך לשאול מה אפשר לקבל.
אז כדי לעזור לכם עם הצעד הראשון בסבך ההטבות המסתתרות לעיתים במקומות עבודה – הנה רשימה, שהרכבתי בין השאר בעזרת החברים בעמוד הפייסבוק של השקל, של הטבות נפוצות במקומות עבודה – כאלו שמאוד יכול להיות שתוכלו לקבל גם אתם. רק צריך למצוא את מי לשאול (בדרך כלל – אחראית כוח האדם בחברה, או עובדים ותיקים במיוחד…)
1. ביטוח בריאות קולקטיבי
בהרבה מקרים, זאת יכולה להיות ההטבה הכי משתלמת שמסתתרת אצלכם במקום העבודה – וכן, משום מה, היא מסתתרת הרבה פעמים, ורק אחרי שתשאלו ייזכרו לספר לכם על התנאים. בקצרה, ביטוח בריאות קולקטיבי הוא כזה שבמסגרתו חברת הביטוח מסכימה לבטח את כל העובדים בחברה – תמורת מחיר נמוך בהרבה (בדרך כלל) מהמחיר שהייתם משלמים באופן פרטי. לחברת הביטוח זה משתלם – היא מקבלת בבת אחת הרבה מבוטחים, לפעמים צעירים (תלוי במקום העבודה), בריאים באופן כללי (כי הם יכולים לעבוד), ובלי צורך לנתח את הפוליסה עם כל אחד בנפרד.
המחיר, כאמור, מאוד משתלם בדרך כלל – אבל חשוב מאוד לעבור ביסודיות על התנאים שמציעים לכם (הם משתנים בהתאם לגודל של מקום העבודה, לחברת הביטוח, וליכולת המשא ומתן של המעסיק שלכם) – לעיתים יכול להיות מצב שבו המחיר מאוד אטרקטיבי, אבל התנאים פחות. כמו כן, בביטוח קולקטיבי הקשר שלכם עם חברת הביטוח יעבור בדרך כלל דרך סוכנות ביטוח גדולה, ולא סוכן פרטי שמכיר אתכם באופן אישי.
ועדיין – שווה לבדוק את העניין, כי בהרבה מקרים תקבלו תנאים מצוינים, גם לבני המשפחה האחרים – ובמחיר זול. ולפעמים, במיוחד במועדים שבהם הפוליסה מתחדשת, או לעובדים חדשים שמצטרפים למקום העבודה – אפשר להתקבל לביטוח ללא הצהרה רפואית – וזה כבר פלוס גדול, כי בעיות רפואיות קיימות שלכם לא יוחרגו. (וכשאתם עוזבים את מקום העבודה? על פי הנחיה של המפקח על הביטוח, חברת הביטוח חייבת להציע לכם לעבור לפוליסה פרטית ברצף ביטוחי, כלומר ללא הצהרה רפואית מחודשת. ודאו שהעניין הזה מפורט בפוליסה הקבוצתית).
2. כרטיס אשראי עסקי – ללא דמי שימוש
חברות האשראי אוהבות גם הן להתחבר בצורה קבוצתית למקומות עבודה גדולים, כדי לקבל בבת אחת קבוצה גדולה של לקוחות (ואם מדובר במקום עבודה עם שכר גבוה, אז הן בכלל מאושרות… אבל זה קורה גם במקומות עבודה 'צנועים' יותר). אני לא מתכוון לכרטיס "הוצאות" של החברה, כזה שהחברה גם משלמת את ההוצאות שלו – זה כבר סיפור אחר לגמרי. כרטיס עסקי הוא פשוט כרטיס בתנאים מיוחדים, שרוב חברות האשראי מציעות – ולעיתים הוא גם מגיע עם לוגו החברה שבה אתם עובדים.
ההטבה העיקרית של הכרטיס היא קודם כל שהוא מגיע ללא דמי שימוש חודשיים. כבר כתבתי בעבר שיש דרכים נוספות לבטל את דמי השימוש בכרטיס שלכם, אבל זו אחת הדרכים הקלות. בנוסף, יש הטבות משתנות בהתאם לחברה – למשל, כניסה בחינם לטרקלין דן בשדה התעופה, הנחות בתדלוק, הטבות בחיובים בחו"ל ועוד. עובדים בחברות הייטק זכאים הרבה פעמים לקבל את כרטיס מועדון ה"הייטק-זון", שמציע אוסף מכובד יחסית של הטבות.
איך תדעו אם החברה שלכם קשורה להסדר שכזה? תשאלו, כרגיל. במקרה של לאומי קארד, אתם יכולים גם לבדוק אם החברה שלכם נמצאת ברשימה הזאת.
3. חשבון בנק בתנאים מועדפים
כמו חברות האשראי, גם סניפי הבנקים ישמחו לקבל במרוכז אוסף של לקוחות שכירים בעלי משכורת קבועה. לכן, לעיתים תוכלו למצוא דרך מקום העבודה הצעות מפתות למעבר לבנק כזה או אחר, לפעמים אפילו לסניף ספציפי – בתנאים טובים, כמו למשל ביטול עמלות ניהול החשבון הקבועות, הנחה על מסחר בניירות ערך, וכו'. זאת יכולה להיות הזדמנות מצוינת לעזוב את הבנק שלכם, אם אתם לא מרוצים ממנו, רק אל תשכחו מה צריך לבדוק קודם.
4. הנחות במסעדות בקרבת מקום העבודה
בחלק ממקומות העבודה מקבלים כרטיס תן-ביס או סיבוס עם תשלום לארוחות מטעם החברה. אם ההטבה קיימת אצלכם במקום העבודה – כנראה שתדעו על זה, וכנראה שקיבלתם את הכרטיס כשהתקבלתם לעבודה. אבל – גם אם אין הסדר כזה במקום העבודה שלכם, הרבה פעמים המסעדות בסביבה מציעות הנחות לעובדי הארגונים שעובדים באזור, כדי לפתות אתכם להגיע דווקא לשם. הכי טוב, במקרה הזה, לשאול את העובדים הוותיקים יותר – לעיתים תגלו שבמסעדה שאתם הולכים אליה כבר חצי שנה, אם רק תציינו שאתם עובדים בחברת כך וכך, תקבלו פתאום הנחה של 10%, או ארוחה עסקית במחיר מיוחד, וכו'.
5. כרטיסים בהנחות להצגות ומופעים
במקומות עם ועד עובדים גדול (כמה כאלה עוד נשארו?), מקבלים בדרך כלל הצעות לכרטיסים בהנחה דרך הוועד. אבל גם במקומות ללא ועד, אפשר הרבה פעמים לקבל הנחות להצגות דרך חברות חיצוניות. בהרבה מקומות זה נעשה דרך אתר פשבר. המחירים לא תמיד משתלמים במיוחד, וכמו בכל "מבצע", צריך לבדוק את זה – אבל לפעמים יש מציאות.
6. מסלול סלולרי מוזל
אם מגיע לכם טלפון סלולרי (וקו) על חשבון העבודה, סביר להניח שכבר קיבלתם אותו. אבל גם במקרה שלא – לעיתים דרך מקום העבודה אפשר לקבל מסלול סלולרי זול יותר. האמת היא שהיום ההטבה הזאת כבר פחות מעניינת מפעם – המחירים ללקוחות פרטיים כל כך נמוכים, שלא נשאר הרבה מה להציע ללקוחות "עסקיים". אבל לפעמים אולי תגלו עדיין הטבה כזו או אחרת שלא נמצאת במסלולים הפרטיים.
7. חניה מוזלת
גם כאן, אם מקום העבודה שלכם מציע חניה בחינם – כנראה שאתם כבר יודעים על זה. אבל לפעמים, אין חניה על חשבון המעסיק – אבל כן יש הסדר הנחות בחניון סמוך, וכשהתחלתם לעבוד, לא בהכרח זכרו לספר לכם על זה. זה הזמן לשאול את בעלי הרכב בשולחנות סביבכם.
מכירים עוד? איזה הטבות מפתיעות אתם גיליתם במקום העבודה שלכם? ספרו בתגובות או בעמוד הפייסבוק של השקל.
טיפים מועילים. תודה
אכן אני עברתי בנק בגלל הצעה דרך מקום העבודה