למה מבצע השדרוג של בזק בכלל לא רלבנטי, לאן ברחתי אחרי הפיאסקו עם גולן טלקום, ועוד הוצאות בפירוט עלויות התקשורת החודשי שלי
כמה וכמה שינויים מתבשלים בדו"ח ההוצאות החודשי שלי, בעיקר לחודש הבא. רוצים לבדוק אם אתם משלמים יותר מדי? אם אפשר לקבל יותר מחברת התקשורת שלכם? כאן המקום להשוות. כרגיל, הדו"ח מתייחס בפועל להוצאות של החודש הקודם – כלומר, ינואר.
אל הפירוט המדויק אני מגיע כמובן בזכות תוכנת התקציב המשובחת, You Need A Budget. אם עוד לא קפצתם פנימה, בעזרת הקופון הזה תוכלו לקבל הנחה קטנה ברכישה שלה.
אינטרנט
תשתית בזק: מהירות 40 מגה, מחיר: 109 ש"ח.
אז כן, בזק הציעו בשבוע החולף מבצע לשדרוג חינם למהירות 100 מגה (מבצע שהופסק בינתיים ע"י משרד התקשורת). זה לא עזר לי, בדיוק כמו המבצעים הקודמים של ה-100 מגה, ובדיוק כמו שהם לא עוזרים להרבה מאוד ישראלים, מסיבה אחת פשוטה: התשתית של בזק בשכונה שלי לא תומכת ב-100 מגה, ו-40 זה הכי גבוה שאפשר. וכך בהרבה אזורים נוספים בארץ. אז עם כל הרעש והצלצולים, בסוף המבצע הזה אפילו לא רלבנטי בשבילי.
ספק, בזק בינלאומי: מהירות 40 מגה, מחיר: 29.90 ש"ח. זה המחיר שאפשר לקבל היום על כל מהירות בבזק בינלאומי (על המהירויות הנמוכות יותר אפשר כמובן גם לשלם פחות) – ואל תתנו לנציגים הטלפוניים לבלבל אתכם (כי הם ינסו). לאור מבצעי השדרוג של בזק והוט, מוכרני הספקים עשויים להתקשר אליכם בצורה יזומה ולהציע לשדרג את המהירות גם אצל הספק – בתוספת מחיר כמובן. אין שום סיבה שתוסיפו מחיר בעבור זה.
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 10 שקלים (למשך שנה), כולל 60 דקות חודשיות. תעריפי השיחות מעבר לזה – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים. שימו לב לפוסט שפרסמתי על החיסכון במחירי הקווים של בזק – אל תמשיכו להיות פראיירים, אין כמעט שום סיבה להישאר היום עם קו יקר של בזק.
אז לאן ברחתי? לא להאמין, אבל – הוט מובייל. שמעתי את כל הסיפורים על הוט, אבל אולי הגיע הזמן שאתנסה בעצמי – במיוחד לאור העובדה שהתנאים שהם מציעים היו הכי משתלמים ביחס לצרכים שלנו (ההתלבטות הייתה בעיקר בין הוט מובייל ליו-פון). לפחות עם הוט אני יודע פחות או יותר למה לצפות, והציפיות שלי לא גבוהות – לכל היותר, אופתע לטובה, ואם לא – לעבור שוב לחברה אחרת אפשר תמיד. נותרתי ללא סנטימנטים מיוחדים לאף חברה סלולרית.
במסגרת המסלול של הוט, אגב, מגיע לי עכשיו גם ספק אינטרנט בחינם דרך הוטנט. אין לי טענות מיוחדות לשירות של בזק בינלאומי, אבל קשה להתווכח עם חינם. אז בשבועות הקרובים אני מתכנן לבדוק טכנית את המהירות והיציבות של האינטרנט בהוטנט, ואם המצב שם טוב… אוכל לחסוך 29.90 שקלים נוספים בחודש.
טלוויזיה
התשלום הוא על מסלול "TOP", שכולל את כל הערוצים (מלבד ערוצי הפרמיום), פלוס ממיר Yes Total HD אחד, ממיר YES MAX רגיל (לא HD), ועוד ממיר אחד רגיל (עליו אין תשלום). המחיר הזה, אגב, כולל גם את שירות ה-VOD, שבחלק מהמסלולים היום הוא בתוספת תשלום.
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת בינואר: 1,501 ש"ח. (חודש קודם: 1,780 ש"ח). אני די מרוצה מהשמירה על הסכום הקבוע, פחות או יותר, גם בינואר. הרבה מהחיסכון היה, כרגיל, בזכות שימוש בקופונים. עוד אל החיסכון הזה אפשר לקרוא כאן: כך חסכתי 128 שקלים בחודש אחד.
כמה אתם משלמים?
וכדי שבאמת נוכל להועיל לכולם, יהיה מצוין אם תכתבו כמה אתם משלמים, כאן או בעמוד הפייסבוק של השקל על השירותים השונים. האם החלפתם חברה סלולרית במסגרת כל המבצעים של השבועות האחרונים? האם שדרגתם את מהירות האינטרנט, ומה זה עשה למחיר?
חשבתי שתעזוב את GOLAN… 🙂
אני משלם 39 שקל על 30 מגה בתשתית של הוט במסגרת המבצע האחרון של הוט-שדרוג המהירות ל30 מגה ללא תוספת תשלום לכל המהירויות מתחת ל30 מגה.
בספק אני בבזקבינלאומי משלם 29.90 ואחרי התמקחויות עם נציגת קשרי הלקוחות ואיום לעזוב מייד, נתנה לי גם 3 חודשים ראשונים חינם, ככה שבממוצע לחודש יוצא בערך 21 שקל למשך שנה
יפה לך על המעבר 🙂
אם חול לא מזיז לך, אתה יכול לבקש מהם בפייסבוק שיורידו לך מחיר עכשיו ל – 59.9 ש"ח, אני הצלחתי 🙂
הי, רציתי לומר שבזכותך שדרגתי את המהירות של הספק בבזק בינלאומי, ועכשיו אני משלם רק 30 ש"ח לחודש. גם סחטתי מהם עוד חודש אחד בחינם, בשביל ההרגשה הטובה שלי 🙂
בסך הכל יפה מאוד
על בזק top 100 אני מוציא 95 ש"ח (85 ש"ח + 10 ש"ח על ראוטר בשכירות), ISP 29 ש"ח
יס כ 275 כולל ממיר טוטאל, וממיר מקליט רגיל, ושנים או שלוש ערוצי פרמיום
סלולרי, ל + אשתי, כ 107 , כל ילד כ 9 ש"ח (שני ילדים) סה"כ כ 125 ש"ח
מכולת כ 450 בשבוע, כ 1800 בחודש
טלפון נייח של בזקבנלאומי, כ 10 ש"ח בחודש
מים בין 170 ל 220 בחודשיים
חשמל , ממוצע של כ 450 בחודשיים (בקיץ סביב 300, בחורף סביב 600 )
דוד