כמה אני משלם על האינטרנט ועל הטלוויזיה? מה קרה עם החיוב השגוי של הוט מובייל, ואיך יס הצטרפו לחגיגת הטעויות? הפירוט שיעזור לכם לחסוך
כמדי חודש, פירוט ההוצאות החודשי שלי, שיעזור לכם להשוות ולחסוך. כרגיל, הפירוט מתייחס בפועל להוצאות של החודש הקודם, כלומר חודש אפריל.
אל הפירוט המדויק אני מגיע כמובן בזכות תוכנת התקציב המשובחת, You Need A Budget. אם טרם התחלתם לעבוד על תקציב באמצעות המחשב – בעזרת הקופון הזה תוכלו לקבל הנחה ברכישה שלה.
אינטרנט
תשתית בזק: מהירות 40 מגה, מחיר: 109 ש"ח.
ה"מבצע" השנתי שלי עומד להסתיים בחודש יוני – ואז יגיע הטקס השנתי המוכר והאהוב של להתקשר אל המוקד, לא לקבל כלום מהמוקדן הראשון, לאיים בניתוק, לקבל את שימור לקוחות, לבזבז עוד זמן, ובסוף לקבל את ההנחה הקבועה של ה-10 שקלים (במקרה הזה). בזק מוציאים כל כך הרבה על פרסום ה"שירות עצמי" באתר שלהם – חבל שאין שם כפתור שאומר "הנחת שימור לקוחות", זה באמת היה חוסך זמן ועצבים לכולם.
ספק, בזק בינלאומי: מהירות 40 מגה, מחיר: 29.90 ש"ח. זה המחיר שאפשר לקבל היום על כל מהירות בבזק בינלאומי (על המהירויות הנמוכות יותר אפשר כמובן גם לשלם פחות) – ואל תתנו לנציגים הטלפוניים לבלבל אתכם (כי הם ינסו). ואפשר היום לקבל גם מחירים נמוכים יותר, כמו למשל 20 שקל לכל המהירויות בהוט-נט. כמו כן, בבזק בינלאומי שמעתי על כאלו שקיבלו חודש ראשון בחינם, או כל חודש שלישי, ועוד כל מיני שיטות חיסכון משונות. שווה לנסות – אבל בכל מקרה, לא לעלות מעל 29.90.
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 10 שקלים (למשך שנה), כולל 60 דקות חודשיות. תעריפי השיחות מעבר לזה – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים. אני עדיין שומע כל הזמן מאנשים שמשלמים לבזק מחירים גבוהים ומיותרים, רק כי הם לא בדקו את חשבון הטלפון שלהם כבר חמש שנים. אין שום סיבה לשלם היום דמי שימוש גבוהים לבזק. ההסבר המלא נמצא בפוסט על החיסכון במחירי הקווים של בזק.
טלוויזיה
התשלום הוא על מסלול "TOP", שכולל את כל הערוצים (מלבד ערוצי הפרמיום), פלוס ממיר Yes Total HD אחד, ממיר YES MAX רגיל (לא HD), ועוד ממיר אחד רגיל (עליו אין תשלום). המחיר הזה, אגב, כולל גם את שירות ה-VOD, שברוב המסלולים היום הוא בתוספת תשלום.
גביע החיוב השגוי מגיע החודש ל"יס" – שהתחילו פתאום, משום מקום, לחייב אותי על ה-VOD למרות שהוא היה כלול במסלול שלי. והכי כיף – חייבו 39 ימים אחורה, ללא שום הודעה מוקדמת. אז שוב טלפונים, שוב המתנה על הקו, נציגה ראשונה שלא מוסמכת לפתור כלום, נציג שני יותר יעיל, ולסיכום העניין, אחרי 43 דקות על הקו – זיכוי על החיוב שנעשה ללא הודעה, וחזרה למחירי המסלול הרגילים שהיו עד היום. כעת נותר כמובן לראות שכל מה שסוכם אכן יתבצע גם, בחודש הבא.
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת באפריל: 1,444 ש"ח. (חודש קודם: 1,168 ש"ח). הוצאות הסופר עלו החודש באופן משמעותי, כמעט 300 שקל – והאמת היא שאין לי כל כך הסבר לזה. חלק מההסבר הוא הוצאות החגים – החופשים הללו מוסיפים ימים בבית, חלקם עם אוכל "חגיגי", כך שגם כשלא מארחים לחג בבית, ההוצאה בסופר עולה. אבל העליה נראית לי בכל זאת קצת גבוהה מדי – יכול להיות שלא הקפדנו מספיק באפריל, ואני מקווה שבמאי ההוצאה תרד שוב לאזור הממוצע הקבוע שלה. על ההתנהלות שלנו בסופר תוכלו ללמוד בעזרת המדריך לחיסכון בסופר.
כמה אתם משלמים?
כעת יהיה טוב אם תכתבו כמה אתם משלמים, כאן או בעמוד הפייסבוק של השקל. כמה אתם משלמים על האינטרנט? האם גם הוצאות הסופר שלכם עלו לאחרונה? וכמה אתם משלמים על הטלוויזיה?
אני מתפלא שאתה לא מכיר את netflix.
התחברתי השבוע עם הויזה כאל בינלאומי שלי בלי שום בעיות.
המחיר : 8 דולר למסך אחד. (2 עולים 10 דולר).
עדיין אין לי רשמים רציניים למסור, אך יש חודש חינם…
שווה לנסות, במקום לשלם פי 10 (80 דולר בערך ) ליס או להוט.
אני מכיר את נטפליקס – אבל הרי חוץ מהתשלום להם, צריך גם vpn קבוע, וכל הסיפור הזה נראה לי קצת כאב ראש
תוריד את התוסף HOLA ותתנסה בחודש חינם… (אני לא עובד אצלם)
כמה בני בית ?