תעלול המהירות שעשו לי בזק, מה קרה למחירי הטלוויזיה בעקבות עזיבת יס, איך מחירי הסלולר, ולמה ההוצאות בסופר קפצו ב-250 שקל?
לאחר הפוגה, הנה אני חוזר עם פירוט ההוצאות החודשי שלי שיעזור לכם לחסוך בהוצאות התקשורת השונות. יש מספר שינויים מאז הפעם הקודמת – אז בואו נתחיל.
כרגילת אל הפירוט המדויק אני מגיע בזכות תוכנת התקציב המשובחת, You Need A Budget. אם טרם התחלתם לעבוד על תקציב באמצעות המחשב – בעזרת הקופון הזה תוכלו לקבל הנחה ברכישה שלה.
אינטרנט
תשתית בזק: מהירות 40 מגה, מחיר: 109 ש"ח.
בזק אוהבים לדבר הרבה על ה-100 מגה, כשבפועל בהרבה מאוד אזורים בארץ התשתית לא מאפשרת בכלל להגיע ל-100 (ולפעמים אפילו לא ל-40). החודש, האתר שלהם איפשר לי סוף סוף לשדרג ל-100 (באותו מחיר, למשך שנה). שמחתי, שדרגתי… והאינטרנט הפסיק לעבוד. שיחה למוקד הטכני הבהירה – מצטערים, תקלה, התשתית אצלך ברחוב לא באמת מסוגלת לתמוך ב-100. חוזרים ל-40.
ספק, בזק בינלאומי: מהירות 100 מגה (40 בפועל), מחיר: 29.90 ש"ח. במהלך השעתיים שבהם סברתי שאני משדרג ל-100, התקשרתי גם לבזק בינלאומי, ועברתי את הטקס הסטנדרטי – "אני רוצה לשדרג ל-100 באותו מחיר. זה יעלה 40? לא, אני רוצה באותו מחיר. מבצע מיוחד ב-35? לא, אני רוצה באותו מחיר. את צריכה אישור מיוחד? קיבלת אותו? תודה". כך שבעצם אני מקבל מהם היום 100 מגה ב-29.90, אם כי בפועל כאמור חזרתי בבזק ל-40.
אולי שמעתם על רפורמת "השוק הסיטונאי" שאמורה להוזיל את מחיר האינטרנט שלנו, עם חבילות משולבות של תשתית וספק. בפועל, יש הרבה חבלי לידה, וכל הסיפור עדיין די תקוע. הייתי מציע לחכות קצת – אבל בהחלט יש סיכוי שבעוד כמה חודשים חבילות האינטרנט שלנו יוזלו בכמה עשרות שקלים.
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 10 שקלים (למשך שנה), כולל 60 דקות חודשיות. תעריפי השיחות מעבר לזה – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים. אני עדיין שומע מאנשים שמשלמים לבזק מחירים גבוהים ומיותרים, רק כי הם לא בדקו את חשבון הטלפון שלהם כבר חמש שנים. אין שום סיבה לשלם היום דמי שימוש גבוהים לבזק. ההסבר המלא נמצא בפוסט על החיסכון במחירי הקווים של בזק. ותזכרו שאם אתם לא צריכים קו טלפון בכלל – אין שום מניעה לקבל מבזק רק אינטרנט, בלי קו טלפון בכלל (גם לא "קו קל" או שטות אחרת – צריכים רק אינטרנט שלמו רק על האינטרנט).
טלפון סלולרי, הוט מובייל: קו אחד ללא הגבלה ב-49 שקלים לחודש, קו שני ב-0 שקלים לחודש (במסלול ה"לא דיברת, לא שילמת"). סה"כ: 49 שקלים לחודש. המסלול הזה כולל 3GB של גלישה, אם כי ביקשתי וקיבלתי "הטבה" של ג'יגה נוסף למשך חצי שנה (ללא תשלום נוסף).
היום אפשר למצוא מסלולים דומים (עם 3GB) גם ב-39.90. אפילו בהוט מובייל יש מחיר כזה, אם כי הם כמובן לא ממש רוצים לתת אותו ללקוחות קיימים. בינתיים עוד לא מדגדג לי מספיק באצבעות לעבור חברה בשביל ה-10 שקלים הללו בחודש, אבל בהחלט יכול להיות שזה יקרה בסופו של דבר. שימו לב שאם אתם יכול להסתפק בפחות גלישה – אפשר למצוא היום גם מסלולים ב-19.90 עם ג'יגה אחד, למשל אצל רמי לוי.
אגב, במסגרת בדיקת השטח, התקשרתי אפילו לחברת אורנג' לבדוק מחירים. התשובה שלהם? "אם אתה מחפש מחיר זול, אין אצלנו. אנחנו יותר יקרים מהחברות האחרות". תודה ושלום. (הציעו מסלול ללא הגבלה ו-3 ג'יגה ב-60 שקלים לחודש).
ועוד משהו שחשוב לזכור – מחירי ה"מבצע" ברוב החברות הם לשנה. כלומר, כעבור שנה מהיום שהצטרפתם לחברת הסלולר הנוכחית או למבצע הספציפי, המחיר שלכם יקפוץ. חשוב לשים לב לזה ולדאוג לכך מבעוד מועד!
טלוויזיה
נטפליקס+הולו+יונוטלי – 88 שקלים בחודש. כזכור, באוקטובר האחרון עזבתי את יס. (לפני העזיבה, שילמתי 233 שקלים בחודש, על מסלול שכלל את כל הערוצים פלוס ממיר Yes Total)
נכון שהאופציה הזאת, של טלוויזיה אינטרנטית, היא קצת מסובכת מבחינה טכנית (לפחות מחוץ לארה"ב) ולא מיועדת לכולם. אבל מהצד שלי אני יכול לספר שלא הסתכלנו אחורה לרגע – חווית הצפייה נהדרת, נוחה, ולא היה לנו רגע אחד שבו לא מצאנו משהו לראות. את ממיר ה"עידן פלוס", אגב, פתחתי בערך פעמיים מאז הניתוק. פתאום טלוויזיה ישראלית לא מעניינת בשום צורה. אני מניח שבערב הבחירות אפתח אותו בפעם השלישית, וזהו בערך.
ומה לגבי סלקום טיוי, שלכאורה מספקת תחליף ישראלי קל יותר לנטפליקס? ובכן, לא ממש התרשמתי. זה חיובי כמובן שיש אופציה ועוד תחרות, אבל בפועל, המחיר יקר יחסית (99 שקלים, ותשלום חודשי נוסף על כל ממיר נוסף), והמגוון מוגבל ביותר. את המחיר עוד הייתי סובל, אם לפחות היו מגדילים באופן משמעותי את היצע התכנים.
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת בפברואר: 1,720 ש"ח. (חודש קודם: 1,811 ש"ח). עלויות הסופר שלנו קפצו בחודשים האחרונים, אבל הסיבה די ברורה: עברנו לתזונה נטולת גלוטן (מכל מיני סיבות שונות ומשונות), וזה למרבה הצער מקפיץ את העלויות כשצריך לקנות תחליפים יקרים. כך שתקציב הסופר החודשי הוא עכשיו גבוה יותר ב-200 עד 300 שקלים בחודש.
אבל חשוב להדגיש – אני עדיין קונה באמצעות רשימה מסודרת וקבועה מראש, ועם תקציב "שבועי" קבוע. אני בטוח שבהמשך אמצא דרכים ומקומות לחסוך יותר גם על הקניות של המוצרים החדשים. על ההתנהלות שלנו בסופר תוכלו ללמוד בעזרת המדריך לחיסכון בסופר.
כמה אתם משלמים?
כעת יהיה טוב אם תכתבו כמה אתם משלמים, כאן או בעמוד הפייסבוק של השקל. כמה אתם משלמים על האינטרנט? האם קפצתם בין החברות הסלולריות כדי להוזיל מחירים? וכמה אתם משלמים על הטלוויזיה?
על הסלולר אתה משלם הרבה. באותו מחיר עשיתי בהוט מובייל שני קווים ללא הגבלה עם 3גיגה
אני עזבתי את בזק בינלאומי רצו 32 ל15 מגה (בזק לא יכולים לספק יותר). חפרו לי על הכבל המהיר אמרתי להם לא מעניין אותי ועברתי ל012 תמורת22 ש"ח.
לבזק אני משלם כרגע 69 כי אני מנוי חדש, עוד כמה חודשים אני אעבור לאקספון 79 כולל הכול
אם יש לך סלולר של הוט מובייל, מגיע לך ספק הוט נט בחינם. חבל על ה 30 שקל בחודש שאתה משלם לבזק בינלאומי.
גולן טלקום חשבון ראשון ב 37 (מחיר מלא) והוספתי עוד 5 מנויים ב 2 ש"ח לכל מנוי. ממוצע יוצא 7.8 ש"ח ללקוח