למה עברתי שוב חברה סלולרית? מה עשתה רפורמת "השוק הסיטונאי" למחירי האינטרנט שאני משלם? כל התשובות – בפירוט החודשי
הרבה שינויים החודש – בין השאר בזכות רפורמת "השוק הסיטונאי" באינטרנט (כנראה הרפורמה עם השם הכי מטופש ולא קליט!.
כרגיל, אל הפירוט המדויק אני מגיע בזכות תוכנת התקציב המשובחת, You Need A Budget. אם טרם התחלתם לעבוד על תקציב באמצעות המחשב – בעזרת הקופון הזה תוכלו לקבל הנחה ברכישה שלה.
אינטרנט
תשתית בזק+בזק בינלאומי (השוק הסיטונאי): מהירות 40 מגה, מחיר: 109 ש"ח לתשתית והספק ביחד. (בחודש הקודם: 109 לבזק, 29.90 לבזק בינלאומי, 138.9 סה"כ)
במסגרת רפורמת "השוק הסיטונאי", אפשר היום לעבור לחבילות שבהן התשלום הוא רק לספק האינטרנט, ו"דרכו" אתם משלמים גם לבזק בעבור התשתית. בניגוד לחבילות ה"באנדל" של פעם, הפעם אתם באמת הופכים ללקוחות רק של חברה אחת – ספק האינטרנט – וכל הקשר נעשה רק מולם. כמו כן, בניגוד לחבילות הבאנדל של פעם, הפעם המחירים באמת זולים יותר.
בחרתי להישאר בינתיים עם בזק בינלאומי, למרות שהם עדיין יותר יקרים מחלק מהחברות המתחרות. מכיוון שהראוטר/מודם של בזק היה אצלי במודל השכרה, נאלצתי להחזיר אותו לבזק – ולקבל ראוטר חדש מבזק בינלאומי בתשלום חודשי של 10 שקלים. המחיר "הרשמי" של החבילה הזו הוא 109 ש"ח – לאחר התעקשות קצרה, הם הסכימו לרדת ל-99. כך שעל המסלול + הראוטר, אני מגיע ל-109, כלומר חיסכון של 29.9 שקלים בחודש.
אני נשארתי כאמור עם בזק בינלאומי בגלל ניסיון טכני וביצועי טוב של כמה שנים, וגם קו הטלפון שלי איתם (ראו בסעיף הבא) אבל בחברות האחרות אפשר למצוא גם מחירים הרבה יותר זולים.
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 0 שקלים. תעריפי השיחות מעבר לזה – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים. במסגרת המשא ומתן על שינוי המסלול באינטרנט, בזק בינלאומי הסכימו להוריד את התשלום על הקו ל-0 שקלים, כלומר תשלום על שימוש בלבד. עד עכשיו שילמתי 10 שקלים בחודש, שכללו בתוכם "בנק" של 60 דקות חודשיות. מכיוון שאני בקושי מדבר בקו הזה, המצב הנוכחי עוד יותר משתלם.
אני עדיין שומע מאנשים שמשלמים לבזק מחירים גבוהים ומיותרים, רק כי הם לא בדקו את חשבון הטלפון שלהם כבר חמש שנים. אין שום סיבה לשלם היום דמי שימוש גבוהים לבזק. ההסבר המלא נמצא בפוסט על החיסכון במחירי הקווים של בזק. בעתיד קווי הטלפון של בזק אמורים להצטרף לרפורמת השוק הסיטונאי. עד שזה יקרה, אתם יכולים לקבל היום כאמור קו "אינטרנטי" במחירים הרבה יותר זולים.
טלפון סלולרי, הוט מובייל: קו אחד ללא הגבלה ב-49 שקלים לחודש, קו שני ב-0 שקלים לחודש (במסלול ה"לא דיברת, לא שילמת"). סה"כ: 49 שקלים לחודש. המסלול הזה כולל 3GB של גלישה, אם כי ביקשתי וקיבלתי "הטבה" של ג'יגה נוסף למשך חצי שנה (ללא תשלום נוסף).
מכיוון שבעוד כחודש המבצע "השנתי" שלנו בהוט מובייל עומד להסתיים, המחיר היה קופץ בהרבה. בתאוריה אפשר "לחדש" את המבצע הזה, בדרך כלל תמורת תשלום "כופר" מעצבן של 50 שקלים על "מעבר מסלול" (זה ככה ברוב החברות). יכול להיות שאם הייתי מתקשר להתווכח היו מוותרים על זה – אבל בשביל מה? המעבר בין החברות הוא כל כך קל היום, שזה יותר פשוט משיחת משא ומתן מתישה. ואם החברות ימשיכו להתעקש על מסלולים מוזלים שנמשכים רק שנה ואז קופצים – אז מצידי, בכל שנה אעבור חברה.
כך שבינתיים הזמנו סים מ-012 מובייל, במחיר של 39.90 ל-4 ג'יגה, כך שגם אשלם פחות ממה ששילמתי בהוט מובייל. ההתחלה לא הייתה חלקה – אחרי שבועיים שבהם הסים לא הגיע, התקשרתי וגיליתי שהנציג איתו שוחחתי עשה טעות ואין כל רישום במערכת של ההזמנה שלי. זה כמעט גרם לי לבטל את המעבר, אבל בסוף הסכמתי שישלחו "שוב" את הסים. נראה איך זה יתקדם.
טלוויזיה
נטפליקס+הולו+יונוטלי – כ-88 שקלים בחודש. כזכור, באוקטובר האחרון עזבתי את יס. (לפני העזיבה, שילמתי 233 שקלים בחודש, על מסלול שכלל את כל הערוצים פלוס ממיר Yes Total)
אופציית הטלוויזיה מחו"ל לא מתאימה לכל אחד כי היא קצת מסובכת מבחינה טכנית. אבל גם בטלוויזיה המקומית התחרות מתחילה לאט לאט להראות את אותותיה – בינתיים בעיקר דרך הטלוויזיה של סלקום, שמספקת פתרון זול אבל חלקי, אבל בעתיד הלא רחוק אמורות להצטרף חברות נוספות לחגיגה. בינתיים, יס והוט מעמיקות את המבצעים, ושמעתי למשל על אנשים שקיבלו הנחה של 50 אחוז על התשלום החודשי למשך מספר חודשים.
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת במאי: 2,020 ש"ח. (חודש קודם: 1,820 ש"ח). הנקודה השחורה (או האדומה) של החודש – הוצאות הסופר שלנו עלו הרבה יותר מדי במאי. באופן כללי הן עלו בחודשים האחרונים בגלל שעברנו לתזונה ללא גלוטן, שמייקרת את ההוצאות – אבל עדיין, מאי היה מוגזם בהחלט ללא סיבות נראות לעין. ביוני החלטנו לעשות מאמץ ולהוריד שוב את ההוצאה, ב-300 שקלים לפחות.
כמה אתם משלמים?
כעת יהיה טוב אם תכתבו כמה אתם משלמים, כאן או בעמוד הפייסבוק של השקל. האם הצרפתם למסלולי השוק הסיטונאי באינטרנט? האם קפצתם בין החברות הסלולריות כדי להוזיל מחירים? וכמה אתם משלמים על הטלוויזיה?
יש לי טריפל הוט – אינטרנט, כבלים וקו טלפון. האם כדאי לי לפרק את החבילה?