בסופר וברשתות הפארם, יש קטגוריות מוצרים שהמחיר שמופיע עליהם הוא סוג של "המלצה יצירתית" בלבד – כי הם נמצאים כמעט תמיד במבצע. המחיר הבסיסי נשאר גבוה (וכך מנסים לשכנע אתכם שהמוצר "יוקרתי", כי הוא יקר יותר ממחירו בפועל), אבל למעשה, אם קצת תחפשו מסביב, תוכלו לשלם מחיר הרבה יותר נמוך.
מה הקאץ'? לא להידבק למותג ספציפי אחד, כי המבצעים מסתובבים לפעמים בתוך הקטגוריה. כך למשל, כבר מעל שנה שלא קניתי מרכך כביסה מרוכז ביותר מ-10 שקלים. אבל מכיוון שהמבצע הוא בכל פעם על מותג אחר, זכיתי לרכך את הכביסה פעם עם "בדין" ופעם עם "סוד", פעם עם "מקסימה" ופעם עם "לנור" – ותאמינו לי שהכביסה שלנו לא הרגישה בהבדל.
בתמונה אפשר לראות מספר דוגמאות של מוצרים שאני קונה באופן קבוע – ותמיד אני קונה אותם (או את מקביליהם מחברות אחרות) במחיר שנמוך בהרבה מהמחיר שמופיע על המוצר. לפעמים זה עם קופונים, לפעמים סתם מבצע רגיל של הסופר.
המוצר | המחיר "הרגיל" (תלוי בחנות) | המחיר במבצע |
נוזל כביסה (קולון) | 27-37 | 20 |
גבינה לבנה * | 5.90-6.90 (מחיר ל-250ג') | 5 |
מרכך כביסה (חברות שונות) | 15-22 | 10 |
מיונז (חברות שונות) ** | 11.9-16 | 10 |
קרם גילוח (חברות שונות) | 15-25 | 10 |
* מבצעי גבינה לבנה הם כמעט תמיד על הקופסאות הגדולות יותר, של 500 גרם.
** שימו לב שבחלק מחברות המיונז, הכמות בקופסא היא לא 500 גרם אלא פחות – מה שמייקר את המוצר מעבר למחיר המבצע הנמוך.
אז מה השיטה? ללמוד להכיר את מחירי המינימום של המוצרים שאתם קונים באופן קבוע, ולהקפיד לא לקנות את המוצר במחיר ה"רגיל" הגבוה יותר, גם אם זה אומר להחליף מותג באותו שבוע, וגם אם זה אומר ללכת לסופר-פארם במקום לשופרסל, או להיפך, כדי לקנות במבצע ה"נכון".
עוד בנושא:
שלום אור
ראשית בלוג מצויין ואני נהנה מאוד לקרוא אותו.
לגבי הרכישות בפחות מעשרה שקלים
נתון נוסף לדעתי צריך לראות הוא היחס ליטר/שקל או ק"ג/שקל
יכול להיות שבקבוק קטן של מרכך כביסה (מה שבתמונה זה בקבוק של ליטר או 0.75 ליטר) עולה יותר ביחס של ליטר/שקל לעומת בקבוק בעל נפח יותר גדול.
במקרה כזה חשוב לעשות את ההשוואה גם עם המיכלים היותר גדולים אתה אולי תשלם 35 שקלים על בקבוק של 4 ליטר מרכך כביסה אבל מאחר ולמרכך כביסה אין תוקף התיישנות ואתה צורך את המרכך באופן קבוע אזי בטווח הבינוני אתה חוסך יותר.
אגב, אני דווקא לא אוהב לקנות מוצרים בעלי תפוגה קצרה כמו גבינה באריזות "משפחתיות" המחיר מפתה אבל אם הצריכה שלך היא פלוס מינוס 250 גרם בשבוע זה אומר שחצי גבינה נזרקת בסופו של דבר.
אתה כמובן צודק, תמיד צריך להשוות גם את המשקל. במקרה של מרככי כביסה, שים לב שבבקבוקים הקטנים מדובר במרכך מרוכז, שמספיק (בדרך כלל) לאותה כמות כביסות של המרכך שמגיע באריזות הגדולות יותר. (לכן, אגב, אני גם לא מבין למה אנשים בכלל קונים עדיין את המיכלים הענקיים)
לגבי מוצרים עם תפוגה קצרה – זה אכן תלוי בכמות שאתה צורך. אם אין לך מה לעשות עם יותר מ-250 גרם בשבוע, אז כמובן שאין טעם לקנות כמות יותר גדולה, גם אם המבצע "שווה" לכאורה.
ותודה על המחמאה (:
האמתאני מתבייש בעצמי
לא ידעתי שריכוז המרכך יותר גבוה במיכלים הקטנים.
תודה על הטיפ
שמתי לב שמחיר גבינה לבנה 5% של שטראוס 500 גרם יותר נמוך משל תנובה. ואז שמתי לב שהתכולה ירדה ל-400 גרם. ללא מידע מוקדם הגביעים נראו לי באותו גודל.
אני לא נתקלתי עד היום בגבינה לבנה בגודל 400 גרם של שטראוס. מה שכן, בשנה האחרונה הם הגדילו מידי פעם את חבילות ה-500 גרם ל-600 גרם כ"מבצע", ולאחרונה החזירו את האריזות לגודל הרגיל של ה-500.
אתה לא מתמחר כמה עולה להגיע לסופר א' במקום לסופר ב';
איך אתה יודע שבשבוע מסוים המחיר של מוצר X או A ובסופר אחר המחיר הוא A'?
התייחסתי לזה קצת במדריך לחיסכון בסופר:
https://www.hashekel.co.il/blog/467
אבל בעיקרון, אכן אין טעם לנסוע במיוחד לסופר רחוק רק כדי לחסוך 10 שקלים על המרכך. הרעיון הוא ללכת באופן קבוע לכמה חנויות שונות שנמצאות ממילא בקרבת הבית/עבודה, כדי לחסוך עם מבצעים ספציפיים.
ואת רוב המבצעים אפשר היום לגלות דרך האינטרנט. ריכזתי את המקומות שבהם אפשר למצוא מבצעים כאן:
https://www.hashekel.co.il/sales
שלום ירון
הצעה שלי היא ללכת למתחם קניות מרכזי שבו יש סופרים שונים ובעצם יש "תחרות" ביניהם וללהטט ביניהם.
אני למשל גר במודיעין ויש את מרכז עינב (או מרכז ישפרו – למודיעינים שביננו) זה מרכז שעד לפני חודשיים היו שלושה סופרים גדולים (שופרסל דיל, מגה בול וכמעט חינם). לפני חודשיים רמי לוי הגיע ופרצה "מלחמת סופרים" שהביאה לירידת מחירים ניכרת אבל היא הסתיימה והמחירים התיישרו למה שהיה לפני "המלחמה".
השיטה שלי (כשאני לא ממהר) היא להכין רשימה מסודרת ולעבור בסופר הראשי ולקנות מוצרים שאני יודע שהם מוצרי יסוד (לחם חלב ביצים) ויתר המוצרים שבהם על פי רוב המחירים די קבועים או שההבדל בין הסופרים הוא מינורי (למשל קוטג שההבדלים הם אגורות בודדו או פסיכולוגי בלבד 5.56 ש"ח הוא מחיר שזהה ל 5.60 בקופה.)
לגבי הדברים היקרים – (בעבר בעיקר חיתולים ופורמולות לתינוקות – כיום מוצרים ללא גלוטן) אני עושה סיבוב ומתרשם מהמחירים (כותב אותם או מצלם ואז עובר לסופר השני.
היתרון במהלך הזה הוא שאני משתדל לעשות קניות קטנות של עד 10 מוצרים ואז אני יכול לנצל את קופת האקספרס (ולהתעצבן על שני הלקוחות שלפני נכנסו עם רק 22 מוצרים כי "זה על שני חשבונות שונים – אחד לי ואחד לאשתי שגרה איתי בבית").
אז נכון שאני מבזבז זמן וזמן זה גם כסף אבל לפעמים יש פערים של יותר מעשרה שקלים בין המוצרים (בייחוד במוצרים ללא גלוטן שזה השוק הכי פרוע שיש) אבל בסופה של קנייה אני לפעמים יוצא עם הפרשים של 40-50 שקלים בין הסופרים.
מצוין. נותר לי רק לקנא ולהצטער שבאזור תל אביב אין מתחמים תחרותיים כאלה…
(יש קצת תחרות במתחם על יד קניון איילון, אבל נראה שהסופרים מתנהלים שם בדרך כלל על מי מנוחות)
אז תעבור למודיעין….:)