חשיפה מפורטת של ההוצאות הביתיות שלי, כדי שתוכלו לחסוך: כמה שילמתי החודש על האינטרנט, הטלפון הקווי, הסלולרי, הטלוויזיה והקניות בסופר? בואו לבדוק אם אתם משלמים את המחיר הזול ביותר
אנשים בישראל חוששים הרבה פעמים לגלות ברבים כמה הם משלמים באמת על השירותים השונים שהם צורכים (כמו אינטרנט, טלוויזיה, וכו'), ומתייחסים לזה בסודיות כמעט כמו גובה המשכורת. ובכן, לא עוד! מעתה, בתחילת כל חודש אדווח בצורה גלויה ומפורטת, כמה אנחנו משלמים בבית על השירותים השונים. החשיפה הזו היא הדרך הטובה ביותר להשיג מחירים טובים יותר לכולם – כשאין סודיות, כולם יודעים כמה הם אמורים לשלם.
אגב, הסיבות לחשש של הרבה אנשים מהגילוי הזה מגוונות: למשל, גם אני חששתי בעבר לגלות כמה אני משלם, בגלל איזו פנטזיה שאם אני לא אחשוף את זה ברבים, אני אקבל איזה מבצע "סודי", ואם יגלו, הנציגים יבטלו לי את המבצע הסופר-דופר מיוחד. ובכן, זה לא קורה. למרות שהנציג רוצה שתחשבו שאתם נורא מיוחדים – יש עוד רבים וטובים שקיבלו את אותו מבצע. למעשה, סביר להניח שיש עוד רבים וטובים שקיבלו מבצע יותר טוב מזה שאתם קיבלתם.
שנית, אנשים – ובמיוחד ישראלים – חוששים להתגלות ברבים כ"פראיירים". הם יספרו שהם משלמים כך וכך על האינטרנט שלהם, יגלו שרוב האנשים משלמים הרבה פחות – ויתבאסו. אז כן, אם אתם מגלים שכולם משלמים פחות מכם, זו סיבה טובה להתבאס – אבל זה גם בדיוק הרגע שבו עליכם להרים את הטלפון, ולבקש לשלם פחות. וכך גם במקרה שלי – ברור לי שאני לא בהכרח משלם את הסכום הנמוך ביותר האפשרי בכל סעיף, ואם אתם משלמים פחות – אנא שתפו אותנו בתגובות. (וגם אם אתם משלמים יותר, שתפו, כדי שנדע מה המצב בשוק).
עכשיו מספיק עם ההקדמות – הנה דו"ח התשלומים הראשון שלי, נכון לתחילת דצמבר 2012. (מטבע הזמנים, התשלומים מתייחסים בפועל לחודש הקודם, נובמבר).
אינטרנט
תשתית בזק: מהירות 30 מגה, מחיר: 50 ש"ח (למשך חצי שנה, מבצע שמסתיים בקרוב).
אחרי חודשים רבים של עוגמת נפש, ה-NGN של בזק הגיע לרחוב שלנו רק לפני כחצי שנה. תחילה נרשמנו למהירות של 20 מגה (זו הייתה קפיצה נאה מ-5 מגה), ולטובת השדרוג קיבלנו מחיר זמני של 50 שקלים. כעבור כחודשיים ביקשנו להעלות את המהירות ל-30 מגה, שוב במבצע – המחיר הנוכחי הוארך לחצי שנה. כלומר בשורה התחתונה, אנחנו משלמים 50 שקלים על 30 מגה. אבל המבצע אמור להסתיים בקרוב – אדווח כמובן בעתיד מה קורה עם המחיר. (הערה חשובה: המחיר כולל את התשלום על המודם/ראוטר, מכיוון שאני מקבל החזר מלא עליו, בתנאי שאשאר שנתיים בבזק).
אני חייב לציין – אם אתם כבר על מחיר גבוה יותר, הסיכוי שיורידו אתכם ל-50 די קלוש כנראה. להשאיר אתכם על מחיר קיים (לעומת להוריד בפועל), זה משהו שהנציגים עושים יותר בקלות.
חשוב לשים לב – מכיוון שעזבנו את הטלפון הקווי של בזק (ראו בהמשך), התשלום הוא אך ורק על האינטרנט, כלומר קו "אינטרנט נטו". אם אתם תקועים עדיין עם "קו קל" או משהו דומה, ולא משתמשים בו לשיחות – זה הזמן להתקשר לבזק.
ספק, בזק בינלאומי: מהירות 30 מגה, מחיר: 29.90 ש"ח. למיטב ידיעתי, זה המחיר שתקבלו היום על כל מהירות מעל 10 מגה, אפילו 100 מגה. אם אתם משלמים יותר, זה הזמן לקרוא את המדריך שפרסמתי, איך להוריד את מחירי האינטרנט.
טלפון קווי וסלולרי
טלפון קווי, בזק בינלאומי: תשלום חודשי קבוע של 0 שקלים (למשך שנה). תעריפי השיחות – 8 אגורות לדקה לקווים נייחים, 15 אגורות לדקה לקווים ניידים.
לפני כמה חודשים נמאס לנו לשלם לבזק על קו טלפון שאנחנו בקושי משתמשים בו, אז עברנו לטלפון הקווי של בזק בינלאומי (נכון, זו עדיין חברת בת של בזק…). בשנה הראשונה אין לנו שום תשלום חודשי קבוע (כלומר משלמים רק על השיחות בפועל), אחרי שנה זה אמור לעלות ל-9.9 בחודש. בפועל, מכיוון שהשימוש שלנו בטלפון הקווי מזערי, התשלום החודשי הוא כ-5-6 שקלים.
טלפון סלולרי, גולן טלקום: קו אחד ללא הגבלה ב-99 שקלים לחודש, קו שני ב-9.99. סה"כ: 108.99 ש"ח בחודש.
מכיוון שיש לי קו מהעבודה, אנחנו צריכים רק קו "מלא" אחד. הקו השני הוא מספר ישן שלי, שאותו אני שומר במגירה. נכון שב"הוט" אפשר לקבל "קו מגירה" כזה ב-0 שקלים לחודש, אבל העדפתי בכל זאת להשאיר את שני הקווים בגולן. אם אתם עדיין באחת החברות הישנות – זה הזמן לקרוא את הפוסט "למה חשוב לעבור חברה סלולרית".
טלוויזיה
טלוויזיה בלווין, YES – תשלום חודשי של 242.20 ש"ח.
התשלום הוא על מסלול "TOP", שכולל את כל הערוצים (מלבד ערוצי הפרמיום), פלוס ממיר Yes Total HD אחד, ממיר YES MAX רגיל (לא HD), ועוד שני ממירים רגילים (עליהם אין תשלום).
סופרמרקט
הוצאה חודשית כוללת בנובמבר: 1304.52 ש"ח. (מלבד אוכל, מדובר גם על מוצרים נוספים שקונים בדרך כלל בסופר – ניקיון, טיפוח בסיסי, וכו').
קצת התלבטתי אם להכניס גם את נתוני הסופר – כי זה משהו שמשתנה מאוד מאדם לאדם, ובעיקר ממשק בית למשק בית. אצלנו מדובר על בית עם 2 מבוגרים (וחתול), וכמובן שאי אפשר להשוות את ההוצאות שלנו לאלו של משפחה עם ילדים, למשל, או אפילו לרווק שחי לבד.
ועדיין, אני מאמין שמעקב אחרי הוצאות הסופר שלנו יכול לתת אינדיקציה טובה לתנודות בשוק, למחירים שמשתנים, וגם הזדמנות בשבילי להזכר בכמה טיפים סופרמרקטיים ששמתי לב אליהם באותו חודש.
את החלק הארי של קניות הסופר שלנו אני מבצע בשופרסל דיל בתל אביב. אבל כמו שכתבתי במדריך לחיסכון בסופר, אני מקפיד לפזר את הקניות על פני מספר חנויות, בהתאם למחירים ומבצעים. וכך, חלק מהמוצרים אני קונה בכמעט חינם בתל אביב, וחלק נוסף בחנות Non Stop Market ברמת גן, שקרובה יחסית לבית. (למרות שהיא יקרה בחלק מהמוצרים – יש שם מבצעים שווים בהחלט על חלק אחר של המוצרים, וכמובן, תמיד אפשר לקנות שם את המוצרים שבפיקוח).
נובמבר גם היה החודש הראשון שבו באו לידי ביטוי כל העלאות המחירים בסופר. וצר לי לדווח – אלה לא רק כותרות בעיתונים. מכיוון שאני מכיר את כל המחירים של המוצרים שאני קונה בקביעות, ראיתי בצורה ברורה ומפורשת שהמחיר של רוב המוצרים שאנחנו קונים עלה. זה מתסכל, במיוחד כשזה קורה לכל כך הרבה מוצרים בבת אחת, והסל שלנו עלה לעומת החודש הקודם בכ-100 שקלים.
עוד מוצר שהמחיר שלו עלה בצורה פראית החודש (לפחות בחנויות בהן אני קונה בתל אביב) הוא העוף. עד נובמבר, מצאתי כמעט בכל שבוע חזה עוף במחיר שבין 16 ל-20 ש"ח לקילו, או בשופרסל דיל או בכמעט חינם. בנובמבר, המחירים קפצו בבת אחת. בשופרסל דיל למשל, כבר אי אפשר לקנות חזה עוף במחיר מוזל אלא אם כן קונים ב-100 ש"ח ממוצרי החנות. מכיוון שאני לעולם לא מתפתה למבצעים כאלה (אלא אם כן באמת תכננתי לקנות באותו יום ביותר מ-100 ש"ח, וזה בדרך כלל לא קורה, בטח לא בימי חמישי), יוצא שאם אני רוצה לקנות חזה עוף בשופרסל דיל, הוא יעלה לי בסביבות 30 ש"ח לקילו – עליה של כמעט פי 2!
כך שאני מוצא את עצמי הולך שוב ל"כמעט חינם", אלא שגם שם המבצעים על העוף התמעטו, אבל לפחות המחיר הבסיסי טיפה יותר שפוי – כ-25 ש"ח לקילו.
כמה אתם משלמים?
עד כאן להפעם מהצד שלי. עכשיו זה התור שלכם: כדי שבאמת נוכל להועיל לכולם, יהיה מצוין אם תכתבו בתגובות כמה אתם משלמים על השירותים השונים. איזו מהירות אתם מקבלים וכמה אתם משלמים עליה? כמה בזק לוקחים מכם עדיין על הטלפון הקווי? כל מה שתסכימו לחלוק – יוכל לתת לנו מושג על המחירים שהציבור משלם, ומה אפשר לעשות בקשר לזה.
כמו כן, כדי שהפוסט הזה יהיה אפקטיבי, אשמח אם תשתפו אותו. אפשר לעשות את זה בעזרת הכפתורים כאן בתחתית הפוסט, או דרך עמוד הפייסבוק של השקל.
אני משלם על 30 מגה בבזק 95 שקלים. ניסיתי לרדת מתחת לזה והם לא הסכימו. לספק 012 אני משלם גם 30.
ממה ששמעתי, המחיר של בזק על 30 אפילו עלה בזמן האחרון. אני מניח שעדיין אפשר להגיע ל-95, פחות כבר יהיה יותר קשה. נראה מה יקרה כשהמבצע שלי יגמר בקרוב…
אפרופו הוצאות סופר – מה בנוגע לקנייה בשווקים? שוק התקווה אמור להיות נגיש אליך לא? ככה אתה מוזיל (או אמור להוזיל) את הוצאות הפירות/ירקות שלך. ומציאת קצב אמין גם עשוי להוזיל את המחיר (או לכל הפחות לשפר את איכות הבשר שלך). האם ניסית/שקלת?
בעקרון השוק מצריך נסיעה מיוחדת נוספת – אם היינו קונים הרבה פירות וירקות הייתי מנסה את זה, אבל מכיוון שממילא אנחנו קונים מעט מאוד, אני כבר קונה אותם בסופר או אצל הירקן (למרות שהרבה פעמים דווקא הירקן יותר יקרן מהסופר).
לגבי הקצב – לפחות כל אלו שנמצאים בסביבתי, היו כמעט תמיד באותו מחיר – ובדרך כלל יותר יקרים – מאשר בסופרים.
בנגוע לאינטרנט- אני הייתי בחבילת באנדל של בזק תשתית ובזק בינלאומי ספק – על שניהם שילמתי 95 שח ל-10 מגה. מבצע שעכשיו נגמר. כעת בזק מקפיצה מחירים בצורה מטורפת ודורשת 90 שח עבור 10מגה! זה מוגזם וגם אמרתי כך לנציג של בזק. לא הצלחתי להוריד את המחיר שלהם אפילו שהדגשתי שעם מחיר כזה כנראה שאבדוק את המתחרים (הוט). אבל בהוט התשלום הוא 80 שח ל-10 מגה ורק עלות ההתקנה הופכת את המעבר ללא שווה. בזק בינלאומי הצחיקו אותי ונתנו לי "מבצע" של 50 שח עבור הספק. אחרי בירור ראיתי שיש מחירים זולים בהרבה מהם כמו הוט נט ו-012. בזק בינלאומי ובזק הגזימו! ויש הרגשה בשוק שהוט ובזק עשו יד אחת ולכן אין כמעט תחרות ביניהם, מה שלא מאפשר גם הורדת מחירים של שום צד. פשוט מזעזע! כנראה שמחוסר ברירה אשאר בבזק לתשתית ואעבור להוט-נט בספק. הייתי מעדיפה את בזק בינלאומי אבל הם קורעים במחיר. וגם חבילת הבאנדל שלהם בשווי 160+ שח לא אטרקטיבית (למה זה כזה יקר??? כולה אינטרנט למען השם!).
בכל מקרה אני מאוד מאוכזבת. מעניין אותי לדעת אם אנשים הצליחו להוציא מחירים יותר טובים, אבל אני בספק.
אני משלם על 100M (ספק)
30 שקלים
שימור של בזק בינ"ל 🙂